Şase politicieni, în vizorul ANI: Stolojan, Johannis, Vanghelie, Căncescu, Constantinescu, Popescu

ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Johannis, Aristotel Căncescu şi pe Nicuşor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.

24 apr. 2013, 13:02
Şase politicieni, în vizorul ANI: Stolojan, Johannis, Vanghelie, Căncescu, Constantinescu, Popescu

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

„O să verific declaraţia de avere depusă în mai 2012. În 2011 am cumpărat acţiuni Transgaz. Dacă am omis acest lucru, a fost neintenţionat şi pot demostara oricând veniturile din care am achiziţionat acele acţiuni. Am vândut acţiuni la SIF Transilvania şi am cumpărat acţiuni Transgaz”, a declarat Theodor Stolojan pentru România TV, adăugând că nu a fost informat sde ANI.

ANI a constatat o diferenţă de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi averea dobândită de acesta, astfel încât a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a începe un control în acest caz.

Primarul Sibiului Klaus Johannis (PNL) se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Klaus Johannis, „consideră nefondate acuzaţiile şi a formulat deja un răspuns către ANI”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore, potrivit Mediafax.

Preşedintele CJ Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 23 martie 2009, întrucât a fost simultan şi reprezentant al judeţului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC RAJA Constanţa.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat pentru „Gândul” că nu se află în stare de incompatibilitate şi că reprezentanţii ANI fac un „abuz în serviciu”, motiv pentru care va cere schimbarea conducerii acestei instituţii.

Preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu (PNL) se află în stare de incompatibilitate din 29 mai 2009, deţinând simultan şi şefia Consiliului Judeţean şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu, conform Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al CJ Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între Consiliul Judeţean şi firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizând Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.


loading...