Animale pe care oamenii le mănâncă şi la care nu te-ai fi gândit

Fiecare popor are bizareriile lui, mai ales când este vorba despre bucătăria sa şi animalele pe care le foloseşte pe post de ingrediente. Iar la unele dintre aceste animale care ajung în farfuriile unor popoare nu te-ai fi gândit niciodată. Vezi mai jos o listă cu animalele pe care le mănâncă alte popoare.

09 aug. 2013, 19:52
Animale pe care oamenii le mănâncă şi la care nu te-ai fi gândit

Elefantul

Elefantul de pădure – subspecia cea mai ameninţată cu dispariţia – nu este vânat doar pentru fildeş, ci şi pentru carnea sa. Un animal poate furniza peste 450 de kilograme de carne, ceea ce înseamnă o avere pentru un braconier. Combinaţia, carne comestibilă/fildeş face dificilă încercarea autorităţilor de a proteja această specie de elefant.

Viermii de mătase

Viermii de mătase sunt un ingredient important al bucătăriei din Coreea. Viermii sunt mărunţiţi şi prăjiţi în ulei. Fiecare cu gusturile sale.

Gorila

Şi aceste animale sunt ameninţate cu dispariţia, însă diferite triburi africane continuă să le vâneze pentru hrană. Gorila şi cimpanzeul sunt incluse de sute de ani în meniul culinar african, iar această practică continuă şi în zilele noastre.

Ţestoasa

În epoca Victoriană ţestoasele erau delicatese, însă în ultima perioadă au început să fie protejate cam peste tot în lume. Unele specii de apă dulce din SUA nu sunt protejate şi, prin urmare, pot fi mâncate. Însă există zone în Asia unde ţestoasele marine sunt pe cale de dispariţie şi sunt vânate ilegal.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro