Animalele de companie ale liderilor lumii: Ce câini preferaţi aveau Hitler, Bush sau Kennedy FOTO

Politica este un mediu cinic și rece. Alianţele se fac, se schimbă şi se rup, în timp ce jucătorii se luptă pentru influență în detrimentul altora. De multe ori, cel mai bun prieten şi cel mai de încredere este nimeni altul decât ... animalul de companie. Mai jos trecem în revistă liderii lumii din trecut şi prezent și animalele lor de companie.

16 iun. 2013, 10:56

caine

1) Ronald Reagan a avut doi câini, un Cavalier King Charles Spaniel, numit Rex, și un Bouvier de Flandra, numit Lucky. Lucky, primit cadou, a început ca un mic ghem de blană şi a crescut atât de mult că Nancy Reagan a spus că a ajuns „de mărimea unui ponei”. Lucky era şi foarte greu de scos la plimbare în lesă și o dată, în timp ce Margaret Thatcher se afla în vizită, câinele l-a fugărit pe Ronald Reagan pe peluza Casei Albe, în fața fotografilor, potrivit Listdom. După acest incident jenant, Lucky a fost izgonit de la Casa Albă.

caine

2) Theodore Roosevelt a avut cel puțin 5 câini în timp ce s-a aflat Casa Albă. Un câine s-a remarcat în mod special – un Bull Terrier pe nume Pete. Pete a reușit să provoace o mulţime de probleme: lătra constant membrii cabinetului, i-a muşcat piciorul unui ofițer de marină și l-a tras de pantaloni pe ambasadorul francez, Jules Jusserand.

caine

3) Lyndon B. Johnson a deținut 7 câini: 1 Collie numit Blanco, cu care dădea mereu mâna atunci când se întorcea la Casa Albă, 1 câine maidanez pe nume Yuki care s-a făcut de rușine în Biroul Oval, în fața tuturor, inclusiv a Șahului Iranului – și apoi a muşcat un ofițer de poliție a Casei Albe de genitale, şi 5 Beagle numiţi – Him, Her, Beagle, Little Beagle şi J Edgar.

caine

4) George HW Bush a deținut un Springer Spaniel numit Millie, care a devenit bine cunoscut atunci când o carte intitulată „Cartea lui Millie: Dictată de Barbara Bush” a fost publicată. Această carte s-a vândut în mai multe copii decât Autobiografia lui George Bush.

caine

5) Barack Obama îl are pe faimosul Bo, născut pe 09 octombrie 2008. Bo este castrat şi face parte din rasa “Portughez de Apă”. Președintele Barack Obama și familia sa au primit câinele cadou, după luni de speculații despre rasa şi identitatea viitorului lor animal de companie. Bo a fost ales în parte din cauza alergiilor Maliei. Casa Albă face referire la el ca „DOTUS” (Câinele Statelor Unite) sau „Primul Câine”.

caine

6) Franklin D. Roosevelt a avut multe animale de companie, dar un terrier scoțian pe nume Fala a devenit favoritul lui absolută şi îl însoţea peste tot. Roosevelt, preocupat de sănătatea terrierului, chiar a emis ordine scrise personalului Casei Albe ca „nicio firimitură de mâncare să nu ajungă la Fala, decât din mâinile președintelui.”

caine

7) Adolf Hitler adora loialitatea câinilor ciobăneşti germani [rasa alsacian]. Blondi era preferatul lui, fiind mereu alături de el și fiindu-i chiar permis să doarmă în dormitorul fuhrerului. Această afecțiune nu era însă împărtășită de către iubita sa, Eva, care o lovea Blondi pe sub masă cu piciorul, cu fiecare ocazie.

caine

8) Richard Nixon a avut un Cocker Spaniel alb-negru – de aici numele Checkers- care a fost dăruit familiei de către un om din Texas, după ce a aflat că copiii preşedintelui vor un câine. Chiar şi după ce un scandal privind un fond privat de bani din care era întreţinut şi Checkers a izbucnit la Casa Albă, Nixon a declarat că indiferent de ce va spune presa, ei vor păstra câinele, pentru că micuţii lui îl „adoră”.

caine

9) Winston Churchill avea un pudel pe nume Rufus, care era parte a familiei şi mânca în sala de mese, unde avea o cârpă specială pentru el pe covorul persan, lângă capul mesei. Nimeni nu avea voie să mănânce până când ospătarii nu îi serveau masa lui Rufus.

caine

10) John F Kennedy avea un câine dăruit de președintele Hrușciov fiicei sale Caroline. Câinele se numea Pushinka şi era puiul câinilor spațiali ruseşti Strelka și Pushok, ambii câini vagabonzi.