Ankara a interzis orice manifestări publice până la sfârşitul lunii noiembrie. Sunt posibile atentate

Manifestările publice au fost interzise în capitala Turciei, Ankara, până la finalul lunii noiembrie, pe fondul temerilor privind posibilitatea unor atacuri teroriste, după ce autorităţile au primit informaţii în acest sens, scrie agenţia de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

18 oct. 2016, 09:42
Ankara a interzis orice manifestări publice până la sfârşitul lunii noiembrie. Sunt posibile atentate

Manifestările publice au fost interzise la Ankara până la 30 noiembrie, de teama unor posibile atentate. „Pe baza informaţiilor primite de guvernatoratul nostru, s-a ajuns la concluzia că organizaţii teroriste plănuiesc să comită atacuri în provincia noastră şi am luat unele măsuri,” se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de biroul guvernatorului Ankarei. Interdicţia urmează să rămână în vigoare până la data de 30 noiembrie, potrivit Mediafax.

Citeşte şi ATAC cu rachete în Antalya. 25 de persoane suspectate de legături cu gruparea militantă PKK, reţinute

Insurgenţii kurzi, dar şi militanţii Stat Islamic au comis în trecut mai multe atentate sângeroase la Ankara. Luna aceasta, doi presupuşi membrii ai PKK, despre care se crede că plănuiau un atentat cu vehicul-capcană, s-au aruncat în aer în cursul unei confruntări cu forţele de securitate.

Turcia este implicată într-o operaţiune militară în nordul Siriei împotriva Stat Islamic, scopul fiind acela de a înlătura prezenţa reţelei teroriste de la frontiera sa sudică.