Ankara cumpără sisteme ruseşti de apărare antirachetă S-400

Ministrul de finanţe al Turciei, Berat Albayrak, a discutat luni cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, despre intenţia guvernului de la Ankara de a achiziţiona sistemul rusesc de apărare antirachetă S-400, transmite postul de televiziune CNN Turk, preluat de Reuters.

16 apr. 2019, 08:10
Ankara cumpără sisteme ruseşti de apărare antirachetă S-400

Potrivit oficialului turc, Trump a avut o atitudine „rezonabilă” faţă de proiect. Albayrak – ginerele preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan – s-a întâlnit de asemenea cu omologul său, secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, şi cu Jared Kushner, consilier al Casei Albe, ginerele preşedintelui american. Ministrul a declarat că pe parcursul întrevederilor a fost primit de Trump, care „a ascultat în mod foarte rezonabil, cu o înţelegere pozitivă a procesului referitor la necesitatea S-400 pentru Turcia”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Moscova este cu ochii pe planurile SUA de desfăşurare a sistemului de apărare THAAD în România

Intenţia Turciei de a cumpăra sisteme S-400 a creat disensiuni cu SUA; Washingtonul şi-a ameninţat aliatul din cadrul NATO cu sancţiuni, reaminteşte Reuters. Luni, ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a cerut rezolvarea problemei prin dialog.


loading...