ANL construieşte un bloc de locuinţe pentru tineri în Sectorul 4

Agenția Națională pentru Locuințe a atribuit la începutul lunii mai contractul pentru execuția unui bloc de locuințe pentru tineri destinate închirierii în Cartierul Nicolae Tonitza, din zona Vitan Bârzeşti.

19 mai 2015, 07:42
ANL construieşte un bloc de locuinţe pentru tineri în Sectorul 4

Potrivit anunțului publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul are ca scop realizarea lucrărilor de construcții la obiectivul de investiție „Locuințe pentru tineri destinate închirierii – Municipiul Bucurețti, Sector 4, Șoseaua Olteniței, Cartier Tonitza nr. 219, zona I, bloc Z1.3 – etapa I” totalizând 48 unități locative, scrie b365.ro.

ANL va plăti suma de 9.072.204 lei cu TVA (7.316.294 lei fără TVA) pentru construcția Blocului Z1.3, imobil cu două scări (48 de apartamente).

Blocul Z1.3 va avea un regim de înălțime Subsol+Parter+2 Etaje și Mansardă și va avea două scări a câte 24 de apartamente. În total blocul ANL cu locuințe pentru tineri va avea 12 garsoniere (apartemente de 1 cameră) și un număr de 36 de apartamente cu două camere.

Firma care a câştigat acest contract este COLEN IMPEX SRL din Ploieşti, judeţul Prahova. Din septembrie 2014, Agenția Națională pentru Locuințe a mai atribuit alte trei contracte firmei COLEN IMPEX SRL pentru construcția unor locuințe destinate tinerilor în județele Prahova, Brașov și Brăila. Potrivit informațiilor publicate pe Ministerul Finanțelor Publice, firma are un număr mediu de 33 de angajați și are ca obiect de activitate lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat.

Reamintim că Agenția Națională pentru Locuințe a lansat anunțul privind această licitație încă din luna noiembrie a anului trecut. Atunci, valoarea estimată totală ajungea la aproape 13 milioane de lei cu TVA (10.429.716 lei fără TVA), în urma atribuirii contractului valoarea acestuia a scăzut cu aproape 4 milioane de lei.

Terenul în suprafață totală de 71.200 mp a fost împărțit în 6 zone pentru realizarea ansamblului Nicolae Tonitza care la finalizare ar trebui să aibă 828 de apartamente dispuse în 19 blocuri cu subsol, parter, 3 etaje și mansardă.