ANM a actualizat prognoza meteo pentru sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun în România, iarna vine în forţă!

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, inclusiv perioada sărbătorilor de Crăciun. Iată ce ne așteaptă în privința condițiilor meteorologice.

24 nov. 2023, 19:02
ANM a actualizat prognoza meteo pentru sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun în România, iarna vine în forţă!
ANM a actualizat prognoza meteo pentru sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun în România, iarna vine în forţă!

Vineri, ANM a actualizat prognoza meteo pentru sărbători. În următoarea perioadă se răcește semnificativ, ba chiar sunt prognozate temperaturi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Meteorologii anunță că, cel puțin până în 4 decembrie, va fi deosebit de frig și se vor înregistra precipitații abundente. În unele zone din țară precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte se va depune un strat de zăpadă!

Iată ce ne așteaptă în privința condițiilor meteorologice:

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Valorile termice vor înregistra scăderi comparativ cu media specifică acestei săptămâni, cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea nordică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, cu precădere în regiunile vestice, sud-estice și la munte.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice acestui interval, acoperind toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivel național, dar cu o accentuare în regiunile vestice.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în rest va fi apropiat de media normală pentru acest interval.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Valorile termice vor fi în general apropiate de media specifică pentru această săptămână, acoperind întreg teritoriul României. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Citeşte şi: Se strică vremea, ciclonul mediteranean aduce ninsorile în România: „Să aveți destulă hrană și apă în casă pentru 3-5 zile. Afară va fi moarte sigură”

În concluzie, ne așteptăm la o perioadă de Crăciun cu temperaturi moderate, cu ușoare variații în ceea ce privește precipitațiile, iar regiunile vestice par să fie mai afectate. Este recomandat să urmăriți actualizările ulterioare ale prognozei pentru informații detaliate și actualizate înainte de sărbători.