ANM anunţă o schimbare radicală în vreme în România. Temperaturi neobişnuite începând de miercuri

Meteorologii avertizează asupra unei schimbări semnificative ale vremii în România, cu temperaturi care vor depăși normele perioadei în zilele următoare.

11 dec. 2023, 13:45
ANM anunţă o schimbare radicală în vreme în România. Temperaturi neobişnuite începând de miercuri
ANM anunţă o schimbare radicală în vreme în România. Temperaturi neobişnuite începând de miercuri

ANM anunţă o schimbare radicală în vreme în România. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru ziua de luni, 11 decembrie, se preconizează o creștere ușoară a temperaturilor în cea mai mare parte a țării. Valorile maxime se vor situa între 0 și 11 grade Celsius, în timp ce cele minime vor oscila între -3 și 5 grade Celsius. În acest context, cerul va fi parțial înnorat, iar precipitațiile, sub formă de ploaie în unele regiuni, mixte în altele, și ninsori în zonele montane, vor fi mai ales locale. Condiții de ceață sunt de așteptat, în special în sud și est. În București, se anunță o ușoară creștere a temperaturilor, cu o maximă de 3-5 grade Celsius și o minimă în jurul valorii de 1 grad Celsius. Cerul va fi în general înnorat, cu o probabilitate crescută de ploaie slabă în a doua parte a nopții.

Citeşte şi: Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru București. Cum va fi vremea de Crăciun, Revelion și la început de ianuarie

Pentru ziua de marți, 12 decembrie, temperaturile diurne vor continua să crească, situându-se peste media specifică acestei perioade. Maximele vor oscila între 4 și 14 grade Celsius, iar cerul va fi temporar înnorat în est și sud, predominant noros în rest. Precipitații sub formă de ploaie vor fi semnalate în vest, nord și parțial în centrul țării, în timp ce în zonele montane se vor înregistra ninsori. Ceața este așteptată în special dimineața și noaptea. În București, temperatura maximă va atinge 9-10 grade Celsius, cu cer parțial înnorat și o probabilitate redusă de ploaie slabă. Temperatura minimă se va situa între -2 și 0 grade Celsius, cu posibilitate de ceață, în special noaptea.

Citeşte şi: Directorul ANM Elena Mateescu: Se anunţă o iarnă blândă, cu episoade de viscol şi ger

De miercuri, 13 decembrie, meteorologii prognozează o schimbare radicală a vremii, caracterizată de temperaturi ridicate, dar și revenirea precipitațiilor în toate regiunile. Se preconizează ploi extinse în vest, centru și nord, cu ninsori în zona montană înaltă, transformându-se ulterior în precipitații mixte și lapoviță în anumite regiuni. Depuneri de polei sunt de așteptat în zonele centrale și nord-estice, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate în unele regiuni. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în zonele montane și izolat în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 8 grade Celsius. Ceața va fi prezentă local în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în centrul țării, în special dimineața. În București, cerul va fi predominant noros, cu probabilitate de ploi slabe și o temperatură maximă de aproximativ 9 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi între 1 și 3 grade Celsius.