ANM, estimări cu privire la norul toxic produs după incendiul de lângă Ploieşti

Este puțin probabil ca norul toxic să afecteze Capitala, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. De asemenea, există posibilitatea ca norul să fie disipat.

02 iun. 2021, 15:08
ANM, estimări cu privire la norul toxic produs după incendiul de lângă Ploieşti

ANM prezintă noi estimări meteorologice privind evoluția norului de fum produs după incendiul de lângă Ploieşti.

„În intervalul 02.06.2021, ora 13:30 – 02.06.2021, ora 18:00, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului Ploiești se apreciază că cerul va fi temporar noros și doar trecător va fi posibil să plouă slab.
Vântul va sufla slab și moderat (rafale de până la 30…35 km/h) din direcție predominant nord-nord-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, precum și de ușoară deplasare către sud-sud-est.”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: Şeful Gărzii de Mediu, despre incendiul de proporţii lângă Ploieşti la un incinerator de deşeuri periculoase. „Ar putea aduce daune substanţiale de mediu. Au ars peste 500 de tone de vopseluri”

Un incendiu violent a cuprins miercuri dimineaţă o hală care aparține unui operator economic care are ca obiect de activitate colectarea si incinerarea deșeurilor periculoase din localitatea Brazi, de lângă Ploieşti.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 4000 mp.
Având în vedere fumul dens degajat la ora 04.55 s-a emis un mesaj Ro-Alert de avertizare a populației.
La fața locului au fost mobilizate 8 masini de stingere, 2 autoscari, 1 descarcerare, 1 ambulanta si 4 masini de prima intervenție si comanda.

Pompierii susţin că a fost o intervenție dificilă din cauza fumului dens, gazelor toxice degajate, cantității mari de materiale combustibile depozitate în vederea incinerarii, precum si lipsa hidrantilor in zona, autospecialele fiind alimentate de la doi operatori economici aflați la 50, respectiv 300 m.
„Hală nu prezintă siguranta, plafonul s-a prăbușit, iar echipajele nu pot pătrunde în interiorul acesteia, intervenția realizandu-se din exterior”, anunţă ISU Prahova.