ANM: SECETĂ în lunile iulie şi august. VEZI PROGNOZA METEO PE ŞASE LUNI VIDEO

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a prezentat, vineri, la conferinţa organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, PROGNOZA PE URMĂTOARELE ŞASE LUNI. Din păcate, veştile nu au fost foarte bune, cel puţin pentru agricultori. Ion Sandu a declarat că în lunile iulie şi august va fi secetă cel puţin la fel de dură că în 2012.

22 mart. 2013, 09:38
ANM: SECETĂ în lunile iulie şi august. VEZI PROGNOZA METEO PE ŞASE LUNI VIDEO

„În APRILIE vor fi precipitaţii cel puţin egale cu normele climatologice în partea de vest şi de sud-est a ţării. În luna MAI, cantităţile de precipitaţii vor fi mari. În luna IUNIE vor fi precipitaţii dacă nu peste normele climatologice, cel puţin egale cu acestea. În luna IULIE, cantităţile de precipitaţii vor fi mult sub normele climatologice, mai ales în parta de sud-est, sud şi chiar vestul ţării. În luna AUGUST, prognoza meteo arată şi mai rău. Cantităţile de precipitaţii se pot situa sub nomele clomatologic, în sud-estul şi sudul ţării. Şi în luna SEPTEMBRIE, cantitatea de precipitaţii se va situa sub norma climatologică. Îmi doresc să nu se realizeze aceste prognoze. Gradul lor de realizare este de 60-70%”, a declarat Ion Sandu.

Directorul ANM a mai precizat că în lunile iulie şi august se aşteptă ca în toată zona de sud-est a ţării să fie secetă. „După cum au evoluat lucrurile în ultimii ani, se pare că în iulie şi august va fi secetă cel puţin la fel de dură că în 2012„, a conchis specialistul.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI