Anomalii termice semnificative la Polul Nord, în următoarele zile. Cum va fi afectată întreaga planetă

Sateliții meteo ai Terrei indică temperaturi impresionante în regiunea Arctică pentru următoarele 10 zile, fapt ce va afecta întreaga planetă.

02 nov. 2017, 12:07
Anomalii termice semnificative la Polul Nord, în următoarele zile. Cum va fi afectată întreaga planetă

Valuri intermitente de căldură se vor abate asupra zonei determinând anomaliile termice ce vor oscila între +20 °C  și +30 °C, în condițiile în care temperatura locală generală va fi în jur de 0 °C, anunţă wather.eu. Cum fenomenul se produce pentru al doilea an consecutiv, dacă va deveni constant, vom asista la o nouă subțiere masivă a calotei de gheață, fenomen ce va produce perturbații ale climei la nivel global.

Potrivit măsurătorile realizate de satelitul ICESat de la NASA, calota glaciară din Oceanul Arctic s-a subțiat dramatic din 2004, după ce gheața veche, mai groasă, a fost înlocuită cu una proaspătă și mai subțire, care se topește în timpul verii nordice.

Oamenii de știință estimează că dispariția gheții din Oceanul Arctic în lunile de vară va avea impact asupra tiparelor meteorologice globale prin creșterea magnitudinii și frecvenței furtunilor importante și prin modificarea ecosistemului arctic îngreunându-se procesul de hrănire al unor animale, precum urșii polari.