ANP va sesiza Parchetul după ce Gigi Becali ar fi ameninţat-o pe directoarea Penitenciarului Jilava

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) va sesiza Parchetul, după ce George Becali ar fi ameninţat-o pe directoarea Penitenciarului Jilava, el recunoscând acest lucru în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit unui comunicat de presă al sindicaliştilor din ANP.

29 aug. 2017, 07:38
ANP va sesiza Parchetul după ce Gigi Becali ar fi ameninţat-o pe directoarea Penitenciarului Jilava

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că omul de afaceri George Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, la care s-ar putea adăuga o majorare cu jumătate din pedeapsă aplicată pentru săvârşirea unei infracţiuni în stare de recidivă, plus restul de pedeapsă rămas neexecutat prin liberarea condiţionată.

„Reamintim că ex-deţinutul George Becali a intervenit într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat în mod explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilavă pe motiv că acesta nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul Victor Becali”, anunţă sindicaliştii.

Ulterior, precizează sursa citată, George Becali ar fi încercat să se disculpe „folosind aceeaşi strategie care-deloc surprinzător-i-a mai adus şi alte condamnări penale”.

„Sunt de notorietate încercările acestuia de a convinge judecătorii că persoana sechestrată ar fi intrat singură în portbagaj pentru a nu păta de sânge o banchetă extrem de sensibilă şi că mita ar fi o formă de premiere”, menţionează FSANP.

În acest context, sindicaliştii aşteaptă şi o reacţie a ministrului Justiţiei în legătură cu abaterile disciplinare şi infracţiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poartă Albă „în legătură cu favorizarea unor deţinuţi-VIP, printre care se număra şi acelaşi George Becali”.

„În acest caz, ilegalităţile au fost deja constatate, dar sancţiunile se lasă aşteptate”,conchide federaţia.

CITEŞTE ŞI Sindicatele din Penitenciare solicită revocarea liberării condiţionate a lui Gigi Becali. Prima reacţie a latifundiarului