ANPC a închis alte trei săli de sport ale World Class. S-a găsit mucegai la grupurile sanitare, pereţi murdari și aparate de fitness deteriorate

ANPC a închis alte trei săli de sport ale World Class, după ce au găsit mai multe nereguli, printre care mucegai la grupurile sanitare, pereţi murdari și aparate de fitness deteriorate.

22 feb. 2024, 23:17
ANPC a închis alte trei săli de sport ale World Class. S-a găsit mucegai la grupurile sanitare, pereţi murdari și aparate de fitness deteriorate

ANPC a închis alte trei săli de sport ale World Class. Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat în ultimele două zile mai multe săli de sport situate în Pipera, judeţul Ilfov şi în Sectorul 2 al Capitalei.

Citește și: Rețeaua de fitness World Class România a fost vândută. Cine deţine acum compania

ANPC a închis alte trei săli de sport ale World Class

Se spune că primii 20 de ani sunt mai grei. Ne dorim ca, într-un termen rezonabil, nu atât de lung, toate sălile de fitness să ajungă la nivelul pe care cu siguranţă îl merită consumatorii plătitori de abonamente. Din informaţiile mele, nu există nicio reducere de abonament pentru cei care ajung în săli neîntreţinute şi neadministrate corespunzător.

Astăzi, conducerea acestui operator economic împreună cu directorul general Paul Anghel şi vicepreşedintele Autorităţii, Sebastian Hotca, au evaluat punctele de lucru pentru care s-a luat măsura opririi temporare a prestări de servicii. Cred cu tărie că este momentul autoevaluării activităţii celor din domeniu. Atât timp cât poţi primi banii consumatorilor, trebuie să te asiguri că îi şi respecţi” – a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În urma controalelor, comisarii ANPC au descoperit că erau prestate servicii care pot pune în pericol siguranţa şi sănătatea consumtorilor. Astfel, echipele de control au descoperit mucegai în grupurile sanitare, la duşuri, tavan cu infiltraţii şi pete, pereţi cu urme de şoc mecanic şi exfolieri de vopsea, calorifere cu puncte de rugină şi strat de praf, uşi cu zone întinse de rugină, prezenţa insectelor vii pe pereţi, saună umedă cu mozaic spart/lipsă şi mucegai, grinzi din metal cu rugină pe zone întinse, sistem de ventilaţie cu contactele electrice neizolate.

De asemenea, erau folosite aparate de fitness deteriorate, cu exfolieri ale materialului şi a pavajului special desprins, cu risc de împiedicare, nu erau traduse în limba română informaţiile legate de securitate, erau utilizate frigidere pentru băuturi cu cheder deteriorate.
Comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 28.000 lei şi au oprit temporar funcţionarea celor trei săli, până la remedierea deficienţelor.