ANRE a aplicat anul trecut amenzi totale de peste 19,7 milioane lei

Publicat: Luni, 18 Februarie 2019 10:34 // Actualizat: Luni, 18 Februarie 2019 10:34 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunţat, luni, că a aplicat anul trecut amenzi totale de 19,72 milioane lei (4,24 milioane euro), în contextul în care activitatea de control a vizat, în principal, marii operatori din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale.

Foto: jurnalul.ro

În principal, ANRE a verificat modul în care au fost respectate dispoziţiile legale privind indicatorii de performanţă stabiliţi prin standardele de performanţă, respectarea condiţiilor de valabilitate ale licenţelor deţinute şi racordarea la reţelele electrice de interes public, scrie news.ro.

Controalele au mai vizat şi racordarea la sistemul de distribuţie al gazelor naturale, accesul la sistemul de distribuţie şi de transport a gazelor naturale, asigurarea de către utilizatorii de reţea a echilibrului comercial al portofoliilor acestora şi vânzarea de către producători a energiei electrice.

La marii operatori din domeniul energiei electrice s-au efectuat 250 de acţiuni de control, încheindu-se 190 de procese-verbale de constatare şi sancţionare şi aplicându-se 276 de amenzi contravenţionale în valoare de 4 milioane lei.

"Principalele sancţiuni s-au aplicat pentru nerespectarea obligaţiei producătorilor de energie electrică de a oferta public şi nediscriminatoriu pe piaţa concurenţială întreaga energie electrică disponibilă în anul 2017, încălcarea standardului de performanţă pentru serviciul de distribuţie, neîndeplinirea obligaţiilor privind realizarea programelor de mentenanţă şi investiţii de către operatorul de transport, nerespectarea obligaţiilor privind schimbarea furnizorului de energie electrică de către clientul final", se arată în comunicat.

La marii operatori din domeniul gazelor naturale s-au efectuat un număr de 357 de acţiuni de control, încheindu-se 315 de procese-verbale de constatare şi sancţionare, aplicându-se 312 de amenzi contravenţionale în valoare de 7,955 milioane lei, potrivit ANRE.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi ANRE anre anre amenzi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H