ANRE aprobă un set de reglementări pentru funcţionarea Sistemului Energetic Naţional

Sistemul Energetic Național va funcționa în condiții de siguranță și stabilitate în urma aprobării de către Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a unui set de reglementări privind prețurile și cantitățile reglementate pentru achiziția serviciului tehnologic de sistem, a anunțat, joi, într-un comunicat, ANRE, preluat de Agerpres.

08 ian. 2015, 10:43
ANRE aprobă un set de reglementări pentru funcţionarea Sistemului Energetic Naţional

‘Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat în ședința din 7 ianuarie 2015 un set de reglementări importante privind adoptarea unor măsuri de siguranță și securitate în funcționarea Sistemului Energetic Național pentru perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2015, în conformitate cu prevederile art. 4 al Hotărârii Guvernului nr. 1178/2014. Astfel, au fost aprobate prețurile și cantitățile reglementate pentru achiziția serviciului tehnologic de sistem — rezervă terțiară lentă furnizat de grupurile cu funcționare pe combustibil alternativ, respectiv păcura, pentru perioada 10 ianuarie — 28 februarie 2015, pentru fiecare dintre producătorii menționați în tabelul 1 al anexei la această Hotărâre a Guvernului după cum urmează: S.C. Dalkia Termo Prahova S.R.L., S.C. Electrocentrale București S.A., S.C. Electrocentrale Galați S.A și S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A’, se arată în comunicatul citat.

H.G. 1.178 prevede, la articolul 6, că pentru asigurarea serviciului tehnologic „rezervă terțiară lentă” suplimentat conform anexei, în condițiile funcționării pe combustibil alternativ, producătorii au obligația menținerii instalațiilor în condiții de funcționare corespunzătoare.
De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, producătorii furnizori ai serviciului tehnologic „rezervă terțiară lentă” cu funcționare pe păcură au obligația asigurării continuității aprovizionării cu combustibil pentru funcționarea continuă a grupurilor energetice selectate pentru funcționarea pe combustibil alternativ, respectiv pe păcură.

ANRE a pus în aplicare prevederile legale menționate, astfel încât Sistemul Energetic Național să poată funcționa în condiții de siguranță și stabilitate în perioada ianuarie-februarie 2015, se precizează în comunicatul citat.