ANT a intensificat controalele în unităţile de cazare din România în ultimele două săptămâni

Autoritatea Naţională pentru Turism(ANT) a intensificat controalele în unităţile de cazare, în perioada 14-25 noiembrie, astfel încât experienţa turistului la destinaţie să fie una plăcută şi lipsită de incidente, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea.

24 nov. 2016, 15:07
ANT a intensificat controalele în unităţile de cazare din România în ultimele două săptămâni

„Ni se pare firesc şi eficient să abordăm metoda prevenţiei, faţă de cea a sancţiunii ulterioare. Direcţia de specialitate din cadrul ANT efectuează permanent acţiuni de control, însă, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă, e normal să intensificăm aceste controale, astfel încât experienţa turistului la destinaţie să fie una plăcută şi lipsită de incidente. Gradul ridicat al calităţii şi satisfacţia turistului sunt prioritare pentru noi”, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, potrivit news.ro.

Astfel, în cele două săptămâni, inspectorii ANT au verificat peste 200 de documentaţii de clasificare a structurilor de primire turistică, iar cele şase echipe de control au efectuat peste 60 de acţiuni în toată ţara, în urma sesizărilor primite în legătură cu activitatea unor structuri de primire turistică şi alimentaţie publică.

În cazul structurilor de cazare şi alimentaţie publică au fost constatate, ca deficienţe, funcţionarea fără deţinerea certificatului de clasificare, neasigurarea funcţionării la categoria şi/sau tipul de structură de primire turistică menţionate în certificatul de clasificare, funcţionarea cu o altă structură a spaţiilor decât cea stabilită prin anexa certificatului de clasificare si nerespectarea obligaţiei de a completa fişele de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor.

Citeşte şi Destinaţiile ideale de vacanţă pentru iubitorii Crăciunului


loading...