Antena 3, amendată după ce Gâdea l-a numit pe Băsescu „şmenar, bişniţar, dictator, turnător”

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze cu 20.000 de lei Antena 3 pentru limbajul injurios folosit de Mihai Gâdea la adresa lui Traian Băsescu, dar și pentru că postul de știri nu a acordat dreptul la replică primarului din Odorheiu Seciuesc.

14 oct. 2015, 09:17
Antena 3, amendată după ce Gâdea l-a numit pe Băsescu „şmenar, bişniţar, dictator, turnător”

CNA a analizat emisiunile în cauză ca urmare a mai multor sesizări primite, una dintre ele venind chiar din partea lui Traian Băsescu. Acesta a solicitat CNA să ia măsuri, dar și să-i pună la dispoziție înregistrarea emisiunii din 22 septembrie pentru acționa postul în instanță. În ediția din 22 septembrie a emisiunii Sinteza zilei, Mihai Gâdea a prezentat un document care ar atesta legăturile lui Băsescu cu Securitatea. Pe de altă parte, fostul președinte a spus că acel document este un fals și că va acționa Antena 3 în judecată.

Sancțiunea, propusă de Lorand Turos, și a fost votată de șase membri: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu. Pe de alt parte, Monica Gubernat, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea au votat „împotrivă”. Laura Georgescu, președitele CNA, nu a fost în sală la acest vot, scrie paginademedia.ro.
Gâdea a folosit la adresa fostului președinte al României expresii precum: „lichea, jigodie, lepră (citând din facebook-ul lui Silvian Ionescu referitor la Traian Băsescu) precum și securist ordinar, turnător, „șmenar și dictator, bișnițar și dictator, turnător și dictator, adică dictator cu toate combinațiile posibile”… Această față oribilă și când spun oribilă nu mă refer la forma fizică ci la duhoarea pe care o aduce cu sine din comunism. Un turnător! Turnător a fost toată viața. Un om care a avut un destin oribil, destinul acela de a nenoroci alte vieți!…”

Pe lângă emisiunile cu Traian Băsescu, CNA a sancționat postul și pentru că nu a acordat dreptul a replică primarului din Odorheiul Secuiesc în legătură cu o știre despre o mașină a poliției locale care ar fi avut numere de înmatriculare în limba maghiară.