Anthony Fauci anticipează al cincilea val al pandemiei, de sărbătorile de iarnă. Imunologul cere deja limitarea întâlnirilor de Crăciun şi Anul Nou

Anthony Fauci avertizează că un nou „boom brusc” de cazuri COVID se va declanșa în jurul sărbătorilor de iarnă deoarece lumea va fi mai mult preocupată de cumpărături.

06 oct. 2021, 09:30
Anthony Fauci anticipează al cincilea val al pandemiei, de sărbătorile de iarnă. Imunologul cere deja limitarea întâlnirilor de Crăciun şi Anul Nou

Fauci spune că lumea trebuie să rămână concentrată pe reducerea numărului de noi infecții COVID și internări fie si cu limitarea întâlnirilor de Crăciun şi Anul Nou.

Trebuie doar să ne concentrăm să reducem aceste cifre. Să ne concentrăm pe continuarea reducerii acestor cazuri. Și o putem face prin vaccinarea oamenilor și, de asemenea, în situația în care rapelurile sunt adecvate pentru a face oamenii să fie stimulați„, a declarat șeful Institutului American pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIH), citat de Fox News. Pe de altă parte, el consideră că „este prea devreme să spunem dacă întrunirile de sărbători ar trebui să fie limitate din nou anul acesta din cauza pandemiei„.

Citeşte şi Anthony Fauci, impresionat de un medicament în tratarea Covid. Riscul de spitalizare sau deces al celor infectaţi scade cu 50%

Ezitarea lui Fauci de a da undă verde adunărilor de familie de sărbători vine în momentul în care SUA a depăşit săptămâna trecută 700.000 de decese cauzate de Covid.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, peste 185 de milioane de americani sunt complet vaccinați împotriva virusului, reprezentând 55,9% din populație.

Citeşte şi Anthony Fauci: „Americanii cu imunitatea compromisă ar putea avea nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid”

Pe 1 octombrie, CDC a emis recomandări pentru sărbătorile de iarnă, sugerând evitarea adunărilor interioare în acest sezon de sărbători în favoarea adunărilor în aer liber virtuale sau distanțate social.


loading...