Anthony Joshua – Wladimir Klitschko, meciul anului în BOX. Pe cine mizează Mihai Leu şi Mihai Nistor

Anthony Joshua va lupta cu Wladimir Klitschko pentru unficarea centurilor IBF si WBA, pe 29 aprilie, într-o gala care va avea loc pe Stadionul Wembley, la care se estimeaza că vor fi vândute peste 90.000 de bilete. În aceeaşi gală, Viorel Simion, campionul intercontinental IBF, dă piept cu Scott Quigg, fost campion mondial WBA. Gala este în direct la Pro TV şi Sport.ro.

27 apr. 2017, 07:03

Mihai Leu, fost campion mondial la profesionişti, şi Mihai Nistor, cel care l-a făcut KO pe Anthony Joshua în 2011, la CE de amatori din Turcia, au prefaţat meciul Anthony Joshua – Wladimir Klitschko.

Mihai Leu l-a vizitat la antrenamente pe Mihai Nistor, singurul boxer român la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

„A fost o oportunitate frumoasă și benefică pentru viitor să ne antrenăm puțin împreună. Sper să mai avem ocazia. Mihai are un magazin foarte bogat de cunoștiințe de box, performanța din spate rămâne indiferent de vârstă și cred că ar mai face față în ring macar 1-2 reprize”, l-a lăudat în glumă Mihai Nistor pe colegul său inedit de pregătire.

Leu este convins la rândul lui că Mihai Nistor are toate calitățile pentru a aduce prima medalie olimpică de aur pentru boxul românesc după jumătate de secol (Nicolae Linca – Melbourne 1956): „Am lipsit o perioadă din lumea boxului românesc și am rămas chiar emoționat când am fost ales președinte de onoare (vineri, la Piatra Neamț) cu unanimitate de voturi. Sper să pot pune umărul la redresarea boxului, ar trebui să ne unim cu toții, să facem o echipă puternică în care să revină și Francisc Vaștag, Adrian Diaconu, Leonard Doroftei și alți boxeri care au adus glorie României. Împreună, am avea un viitor frumos în box”.

Cei doi au dialogat și pe marginea meciului anului în boxul mondial: Vladimir Klitschko vs. Anthony Joshua (stadionul Wembley, 29 aprilie) un show cu 40 de milioane de euro puși la bătaie. Leu pariază pe experiența ucraineanului de 41 ani, în timp ce Nistor crede că agilitatea și foame de glorie a britanicului de 27 ani vor fi decisive.

Mihai Nistor este ultimul boxer care l-a învins pe Anthony Joshua (acesta a devenit ulterior campion olimpic în 2012 și are 18 victorii consecutive prin KO la profesioniști). Se întâmpla în 2011 în sferturile de finală ale Campionatului European de amatori din Turcia.

„De la momentul victoriei mele, lucrurile s-au schimbat. Există, din păcate, o diferență mare în modul cum este tratat sportul în Anglia și în România. Joshua a beneficiat de toate condițiile performanței, preparator fizic, nutriționist, o echipă lângă el și era normal să ajungă la acest nivel. Acum pariez pe el în meciul cu Klitschko pentru că este foarte bine pregătit fizic, are viteză în execuții și o mare dorință de afirmare”, a precizat Nistor.

Deoarece și-a clădit cariera în Germania, la fel ca marele Vladimir Klitschko, Mihia Leu îl cunoaște foarte bine pe boxerul ucrainean și crede că acesta are încă resursele la 41 ani să obțină centurile IBF, WBA și IBO puse în joc. „Vladimir are multă experiență și, în același timp, vârsta nu contează mult pentru că duce un stil de viață sănătos. Va încerca să ducă un meci de anduranță pe multe reprize deoarece Joshua a boxat meciuri foarte scurte până acum.  Pariez pe o victorie la puncte a lui”, a punctat Leu (campion mondial WBO în urmă cu 20 ani).


loading...
Partenerii noștri