Antigona de Sofocle, unul din marile texte ale dramaturgiei universale, pe scena Teatrului Bulandra!

La Teatrul Bulandra au început repetițiile la spectacolul Antigona de Sofocle, a cărui premieră este programată pentru 15 aprilie.

02 mart. 2020, 11:09
Antigona de Sofocle, unul din marile texte ale dramaturgiei universale, pe scena Teatrului Bulandra!

„Lumea crede că Atigona este o eroină, iar Creon un tiran. Nu cred că aceasta a fost intenția lui Sofocle, pentru că el, asemeni lui Shakespeare sau Homer, cunoștea multiplele fațete ale ființei umane. Cred că piesele clasice precum Antigonasunt asemeni unui secret sacru, sunt aurul care trebuie descoperit” precizează regizorul Stathis Livathinos, „probabil unul dintre cei mai interesanți regizori din actualul spectru teatral european”, director artistic al Teatrului Național al Greciei în perioada 2015-2019.

Livathinos, al cărui faimos spectacol „Iliada” după Homer a făcut înconjurul lumii, montează pentru prima dată în România dar a semnat succese premiate în multe ţări. A şi predat teatru în diferite universități din Grecia, Rusia, precum și la Harvard, în SUA. 

Din distribuție fac parte exclusiv actori ai teatrului Bulandra, selectaţi de către regizor în urma unui masterclass de patru zile: Andreea Bibiri, Alexandra Fasolă, Anca Androne, Silvana Negruțiu, Cornel Scripcaru, Constantin Dogioiu, Alin State, Radu Amzulescu, Ana Ioana Macaria, Adrian Ciobanu, Lucian Ifrim, Maria Veronica Vârlan.

Din echipa artistică a spectacolului Antigona de Sofocle mai fac parte scenografele teatrului Bulandra Maria Miu și Nina Brumușilă, Mirela Năstăsache (dramaturgia), Daniel Jinga (muzica), Marian Șușu (coregrafia).