Anton Hadăr șterge pe jos cu politicienii români: A fost o ambiție a lor să își scrie pe cartea de vizită ”doctor”. Sunt 200 şi ceva de teze dovedite a fi plagiate

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale "Alma Mater", spune că a fost ambiția unor politicieni să își scrie pe cartea de vizită "doctor". Puțin peste 200 de teze s-au dovedit a fi plagiate.

16 ian. 2023, 17:06
Anton Hadăr șterge pe jos cu politicienii români: A fost o ambiție a lor să își scrie pe cartea de vizită ”doctor”. Sunt 200 şi ceva de teze dovedite a fi plagiate

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, spune că a fost ambiția unor politicieni să își scrie pe cartea de vizită „doctor”. Puțin peste 200 de teze s-au dovedit a fi plagiate.

“A fost o ambiţie a unora dintre politicieni să îşi scrie acolo pe cartea de vizită ”doctor”. În unele cazuri, ca urmare a unor verificări, au fost dovedite aceste plagiate. Nu sunt atât de multe pe cât se preconiza. Sunt probabil câteva sute. Din ce ştiu eu, chiar puţine sute, spre 200, 200 şi ceva de teze dovedite a fi plagiate, însă, păcat este că s-a atârnat o greutate nefastă pe zona aceasta şi lumea chiar discută urât despre doctorate. Mă duceam la o teză de doctorat la Timişoara acum un an şi o distinsă doamnă pe aeroportul din Timişoara: ”Ce căutaţi pe la noi, domnule profesor?” Am o teză de doctorat. La care doamna zice: ”Domnule profesor, să nu fie de aia cu…”. Adică lumea crede că orice teză are problemele ei”, a declarat Anton Hadăr, luni, la Prima News.

Citește și Denise Rifai o acuză de plagiat pe Emilia Şercan. Asemănarea cu Maia Sandu: „Va candida la prezidenţiale în 2024?”

În opinia lui Anton Hadăr, vina pentru lucrările plagiate este și a conducătorul de doctorat fiindcă le-a citit în mod superficial.

“Eu vă pot asigura că din 2015, de când s-au introdus acele obligativităţi de verificare a similitudinilor tezelor de doctorat, cu greu mai găseşti o lucrare care să fi fost suspectată măcar a fi lucrare plagiată. Ne spălăm cu greu la faţă pentru că în zona aceasta a lucrărilor dovedite a fi departe de deotologia noastră profesională, departe de corectitudine se află oamenii care ne-au condus şi care ne conduc. Sunt convins că în vremurile care vor urma vom intra în normalitate şi că nu va mai fi posibil să se plagieze. Aici vina o are şi conducătorul de doctorat. Dacă tu lucrezi cu doctorandul aproape şi îi verifici orice pas, orice lucrare, dacă el vine lângă tine şi îşi face teza, nu aşa, te vezi cu el o dată la un an şi îi spui să prezinte raportul ştiinţific pe care tu nu l-ai girat decât în faza susţinerii. Nu se poate aşa ceva”, a mai afirmat Anton Hadăr.

Citește și USR îl acuză de plagiat pe ministrul Lucian Bode pentru a bloca intrarea României în Schengen