Anton Netolitzchi este intubat în stare gravă la ATI. Fratele său a murit acum patru luni tot de Covid-19

Anton Netolitzchi se zbate între viaţă şi moarte. Legendarul baschetbalist este intubat la ATI. Acum patru luni, fratele său, Valeriu Netolitzchi, a murit tot de Covid-19.

04 mart. 2021, 21:34
Anton Netolitzchi este intubat în stare gravă la ATI. Fratele său a murit acum patru luni tot de Covid-19

Anton Netolitzchi se află în același salon ATI de la Spitalul Colentina în care a fost internat şi fratele său. Pe 29 noiembrie 2020, antrenorul de baschet Valeriu Netolitzchi deceda în urma infecției cu noul coronavirus. Internat la Spitalul Colentina, medicii de la Terapie Intensivă au luptat o săptămână pentru a-i salva viața dar din păcate nu s-a mai putut face nimic.

Acum, legendarul baschetbalist Anton Netolitzchi, fratele lui Valeriu, se află în stare gravă în același salon ATI de la Spitalul Colentina, tratat de același medic. „Este intubat și depinde exclusiv de aparatul mecanic de ventilat, iar medicii sunt rezervați privind șansele de recuperare ale acestuia”, a declarat o persoană din anturajul familiei pentru GSP.

Anton Netolitzchi nu poate primi plasmă, iar medicii au transmis soției că este tardivă administrarea acestei terapii. „Fiind intubat, doctorii de la Terapie Intensivă au spus că e prea târziu pentru a i se face transfuzie cu plasmă. Încearcă să facă rost de anticorpi monoclonali, dar și acest tratament ar putea fi tardiv”, a spus unul dintre prietenii de familie. Doctorii regretă faptul că Anton Netolitzchi nu a venit mai repede la spital: „A avut experiența tristă a fratelui său. Mai mult, fiul acestuia, de 28 de ani, a avut și el nevoie, nu demult, de spitalizare după infecția cu COVID. Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă”. S-a încercat transferul pacientului la Institutul de Boli Cardiovasculare în dorința de a-l trece pe ECMO, plămân artificial, dar medicii au stabilit că e tardivă și această procedură.

Sâmbătă, 6 martie, Anton Netolitzchi urmează să împlinească 63 de ani.