Antonescu: Nu avem altă formulă pentru Legea descentralizării decât angajarea răspunderii

Uniunea Social Liberală nu are altă formulă de adoptare a Legii descentralizării decât prin angajarea răspunderii, a declarat duminică liderul liberal Crin Antonescu, citat de Agerpres. Totuşi, el a precizat că, 'în principiu', nu încurajează această procedură şi nici ordonanţele de urgenţă.

27 oct. 2013, 15:27
Antonescu: Nu avem altă formulă pentru Legea descentralizării decât angajarea răspunderii

‘În ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe legea descentralizării, cred că nu avem altă formulă, pentru că e vorba de a adopta şi bugetul şi a adopta bugetul în perspectiva unei legi a descentralizării care să fi intrat în vigoare şi altă formulă n-avem, deşi, în principiu, sigur, nu încurajez nici angajările de răspundere şi nici ordonanţele de urgenţă’, a afirmat Crin Antonescu, la Focşani, potrivit unui comunicat al PNL, remis AGERPRES.

Antonescu a susţinut ferm că Poliţia nu trebuie să se descentralizeze.

‘E vorba doar ca în această discuţie despre descentralizare să găsim formula cea mai rezonabilă pentru ca instituţiile să fie mai eficiente, mai aproape de cetăţean şi să servească interesul public. Am dat un exemplu de ce am ţinut ca Poliţia, de pildă, să nu se descentralizeze’, a spus copreşedintele USL.

El a arătat că membrii liberali ai Guvernului nu se opun descentralizării. În acest sens, Crin Antonescu a spus că ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a pledat pentru o descentralizare cât mai amplă, cu excepţia serviciul de ambulanţă şi ‘a altor lucruri care nu pot fi descentralizate’.

Referitor la ministrul Muncii, Marian Câmpeanu, ea a avut un punct de vedere vizând Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care va rămâne la nivel central.

‘Nu e vorba că se opunea descentralizării în general’, a explicat preşedintele PNL.

 

VEZI SI:

Blaga: Angajarea răspunderii Guvernului pe descentralizare este inacceptabilă