Antonescu, acid în legătură cu viitorul ministru al Justiţiei: Morar şi Macovei sunt liberi

Copreşedintele USL Crin Antonescu a comentat ironic faptul că portofoliul Justiţiei este acum în sarcina celor de la PSD, afirmând că poate fi desemnat oricine, chiar şi Monica Macovei sau Daniel Morar.

03 apr. 2013, 18:58
Antonescu, acid în legătură cu viitorul ministru al Justiţiei: Morar şi Macovei sunt liberi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că din acest moment Ministerul Justiţiei este în responsabilitatea PSD, care poate numi ca ministru pe oricine, el arătând că nu s-a terminat lumea cu Codruţa Kovesi şi că Daniel Morar şi Monica Macovei sunt liberi pentru a ocupa acest post, informează Mediafax.

Întrebat dacă va mai discuta cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea viitorului ministru al Justiţiei, Antonescu a răspuns: „Nu. Ministerul din acest momet e responsabilitatea PSD, pot pune pe oricine. Aş putea face chiar nişte sugestii, că doar nu s-a terminat cu doamna Kovesi lumea. E domnul Morar liber, e doamna Macovei…”.

CITEŞTE ŞI: Ce aşteaptă Antonescu de la Ponta: Înţeleaptă ar fi RETRAGEREA propunerilor pentru procurori VIDEO

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, după şedinţa USL, ca PSD să asume Ministerul Justiţiei, liberalii fiind de acord şi spunând că nu solicită alt portofoliu în schimb.

Ponta a afirmat, după şedinţa conducerii USL, că, prin soluţia asumării de către PSD a ministerului Justiţiei, nu doar că USL va continua, dar a fost îndepărtat orice fel de diferend existent în interiorul Uniunii.