Antonescu: Aş fi aşteptat ca Barroso să ne spună ce face pentru aderarea României la Schengen VIDEO

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat marţi că interpretează declaraţia preşedintelui Comisiei Europene privind aderarea României la Schengen drept o nedreptate care i se face ţării noastre şi ar fi aşteptat de la oficialul CE să spună de demersuri face în acest sens.

12 nov. 2013, 13:05
Antonescu: Aş fi aşteptat ca Barroso să ne spună ce face pentru aderarea României la Schengen VIDEO

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Ca o nedreptate care i se face României şi i se face de câţiva ani la rând şi spun acest lucru având în vedere faptul că România a îndeplinit criteriile stabilite pentru intrarea în Schengen, le-a îndeplinit de multă vreme. A cheltuit nişte bani, a îndeplinit nişte standarde şi tehnice şi organizatorice, de tot felul, iar lucrul acesta nu-l spun numai eu, sau nu-l spunem numai noi, aici în România, autorităţile româneşti”, a afirmat Antonescu, potrivit Mediafax.

El a menţionat că şi-ar fi dorit ca oficialul european să facă mai mult decât să constate faptul că România nu va putea intra în spaţiul Schengen.

„Eu aş fi aşteptat de la preşedintele Comisiei Europene nu doar să constate acest lucru, ci să ne spună ce face domnia sa în calitate de preşedinte al Comisiei atâta vreme cât a repetat de atâtea ori că România ar trebui să intre în Schengen pentru că a îndeplinit criteriile”, a declarat preşedintele Senatului.

„România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seară, pentru postul privat de televiziune din Franţa LCI, deţinut de TF1. Vezi mai mult

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, înainte de plecarea spre Paris, că decizia intrării României şi Bulgariei în Schengen depinde mult de raportul MCV, precizând că sunt probleme majore care ţin de decizii politice de la Bucureşti şi care nu îl fac foarte optimist. Vezi mai mult