Antonescu: Avizul negativ pentru candidatura Iuliei Motoc la CEDO nu e un vot împotriva Guvernului

Crin Antonescu, preşedintele Senatului şi lider al PNL, a declarat că avizul negativ dat de Comisiile juridice şi ale drepturilor omului candidaturii Iuliei Motoc pentru postul de la CEDO este legat strict de persoana acesteia, nefiind un vot împotriva Guvernului.

26 iun. 2013, 12:51
Antonescu: Avizul negativ pentru candidatura Iuliei Motoc la CEDO nu e un vot împotriva Guvernului

„Nu e vorba aici de raportul Parlament-Guvern. Majoritatea parlamentară îşi susţine propriul Guvern, pe care l-a investit, şi aceasta este dovedită de tot ceea ce a însemnat activitatea Parlamentului corelată cu cea a Guvernului în toată această perioadă”, a declarat Crin Antonescu, întrebat de jurnalişti dacă avizul negativ dat Iuliei Motoc, a cărei candidatură a fost propusă de Guvern, nu este un vot al majorităţii parlamentare împotriva Guvernului.

El a subliniat că o majoritate de parlamentari au avut rezerve faţă de o persoană propusă pentru o anumită calitate, ceea ce este „absolut normal”, scrie Mediafax.

„Înseamnă că există nişte motive care au făcut ca o majoritate a parlamentarilor, nu doar dintr-un partid, să fie rezervaţi cu o anumită persoană. Nu am nimic de comentat în special, doar această afirmaţie pe care o fac încă o dată, că nu e vorba de un vot împotriva Guvernului, e un vot de rezervă sau împotriva unei persoane pentru o anumită calitate. Şi lucrul acesta este absolut normal, stă în atribuţiile Parlamentului să se pronunţe într-un fel sau altul”, a spus Antonescu.

De asemenea, întrebat dacă grupul PNL a votat împotriva nominalizării Iuliei Motoc, Antonescu a spus că nu a fost o discuţie şi o decizie politică în această privinţă.

„Nu am avut o discuţie şi o decizie politică în această privinţă. În general, pe numiri de persoane noi nu luăm decizii politice, şi rămâne la latitudinea fiecăruia dintre parlamentari atunci când sunt la comisie pentru că ei, acolo, au evident toate elementele să analizeze”, a mai afirmat Antonescu.

Comisiile juridice şi pentru drepturile omului reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat negativ, miercuri, candidatura pentru funcţia de judecător CEDO a Iuliei Motoc.

Ceilalţi candidaţi, respectiv Bianca Guţan şi Florin Streteanu, ca şi canidatul de rezervă, Tudor Panţâru, au primit aviz pozitiv.

Votul a fost secret, cu buletine. Candidaturile au fost individuale.

Citeşte şi Candidatura Iuliei Motoc pentru funcţia de judecător CEDO, avizată NEGATIV în comisii