Antonescu: Data pentru referendum o stabileşte Parlamentul

Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei Crin Antonescu a declarat luni că nu s-a stabilit încă data organizării referendumului pentru revizuirea Constituţiei, acesta fiind de fapt atributul Parlamentului.

03 feb. 2014, 09:49
Antonescu: Data pentru referendum o stabileşte Parlamentul

„Deocamdată nu s-a stabilit ziua şi dacă va fi o zi sau două pentru referendum, deocamdată ştim că alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc într-o singură zi, ştim şi care este ziua, 25 mai, în legătură cu referendumul sunt mai multe etape de parcurs în conformitate cu legea referendumului. Data trebuie stabilită de către Parlament, nu suntem în acea fază, suntem la începutul acestui parcurs şi acest început înseamnă lucrările comisie de modificare, astăzi şi în zilele următoare, cât va fi nevoie pentru a lua în discuţie pe textul deja propus pentru revizuire diferitele observaţii începând cu cele ale Comisiei de la Veneţia”, a spus Antonescu înainte de începerea şedinţei Comisiei, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI PSD vrea ca şeful campaniei pentru referendumul pe Constituţie să fie de la PNL

El a adăugat că nu crede că discuţiile în comisie se vor prelungi foarte mult pentru că nu sunt observaţii de fond, ci de formă şi de tehnică legislativă. 

Antonescu a mai menţionat că nu au fost purtate discuţii în USL sau PNL despre data organizării referendumului.