Antonescu, despre Băsescu: Penalul penalilor, tăticul penalilor ne-a sfidat pe toţi

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că preşedintele Traian Băsescu nu a răspuns la întrebările legate de "flotă, spălarea de bani, casa din Mihăileanu", adăugând: "Penalul penalilor, tăticul penalilor ne-a sfidat pe toţi".

05 feb. 2013, 21:26
Antonescu, despre Băsescu: Penalul penalilor, tăticul penalilor ne-a sfidat pe toţi

Comentând raportul MCV şi credibilitatea preşedintelui Traian Băsescu la nivelul Comisiei Europene, Crin Antonescu l-a făcut pe preşedintele României „tăticul penalilor”.

„De unde până unde nu avem noi credibilitate, care nu avem astfel de probleme, şi are domnul Băsescu? De unde până unde un penal – cum le place lor să spună – un penalul penalilor, cu flotă, cu spălare de bani, cu casă din Mihăileanu, cu dosare deschise.. Penalul penalilor, tăticul penalilor… Nu s-a gândit niciodată nu să-şi dea demisia, să dea un răspuns cu minim bun simţ la lucrurile ăstea. Ne-a sfidat pe toţi”, a spus Antonescu la Antena 3.

Antonescu a mai spus că preşedintele Traian Băsescu a solicitat o discuţie cu premierul şi cu preşedintele Senatului pe tema MCV şi se „prefăcea foarte interesat ca raportul să iasă bine”. Liderul USL a adăugat că poziţiile preşedintele Băsescu au fost însă contrare acestui obiectiv.

„Totuşi, nimeni nu se întreabă acolo «Bă, dar românii ăia care l-au votat pe acest om în 2005, care cum, necum l-au mai votat în 2009, măi, oamenii ăia au înnebunit de ies 7,5 milioane să-l dea jos?». Dar ei au înnebunit de votează 70% chiar în halul ăsta o alianţă politică fie ea şi cu partide mari? Nimeni nu-şi pune problema asta şi faptul că nu-şi pune problema asta (…) nu este un semn de respect. Ori noi avem dreptul la respect”, a mai susţinut Antonescu.

Antonescu: Vom discuta bilanţul Comisiei Europene, să vedem ce a făcut cu Europa în ultimii ani