Antonescu, despre manifestaţiile de la Pungeşti: E vorba de oameni care sunt îngrijoraţi de soarta lor

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, duminică, că nu se află în posesia unor informaţii care să arate că în manifestaţiile de la Pungeşti sunt implicate diferite ţări.

20 oct. 2013, 16:34
Antonescu, despre manifestaţiile de la Pungeşti: E vorba de oameni care sunt îngrijoraţi de soarta lor

În calitate de demnitar al statului român, chiar dacă nu executiv, da, de preşedinte al Senatului, nu sunt în posesia unor informaţii date de vreun serviciu de informaţii din România care să îmi spună că îşi mai bagă coada şi alţii, ceea ce este perfect plauzibil. Se poate întâmpla. În 2012, când am văzut manifestaţiile de 10.000 de oameni la Bârlad, când în restul ţării se tăiase 25% din toate salariile şi nu strângeai în sumă 10.000 de oameni în protest, m-am gândit la un supliment de organizare. Nu pot să pornesc şi să rămân la ideea că cei 100 – 200 de oameni de la Pungeşti erau scoşi de serviciile ruseşti, sau chinezeşti sau de nu ştiu eu ce servicii”, a declarat Crin Antonescu, la B1 TV.

Potrivit preşedintelui Senatului, este vorba de nişte oameni care sunt îngrijoraţi în legătură cu soarta lor.

Ştiţi că suntem un popor care se sperie repede şi cred că toate lucrurile astea nu trebuie demonizate, nu trebuie prezentaţi oamenii ăia ca un fel de masă de manevră a nu ştiu ce agenţi străini, ci că trebuie discutat şi trebuie contracarat un lucru foarte neplăcut care s-a întâmplat. Oameni care acum un an în campania electorală spuneau cu foarte mult patos că trebuie să stăm în calea americanilor, cum a stat Ştefan cel Mare în calea turcilor, tocmai ăia sunt astăzi cei care au întors foaia cu 180 de grade. Poate chiar dacă poziţia lor de azi e corectă, ar trebui cumva ca altcineva cu credibilitate sporită faţă de oamenii ăia să stea de vorbă cu ei”, a mai afirmat preşedintele Senatului.

Citeşte şi Antonescu: Vizita lui Ponta în SUA vizează reafirmarea datelor mari ale relaţiei româno-americane