Antonescu: Locul lui Năstase în politică după eliberare trebuie stabilit de către partidul său

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că social-democraţii trebuie să decidă care este locul lui Adrian Năstase în politica românească după eliberarea din temniţă.

12 feb. 2013, 16:06
Antonescu: Locul lui Năstase în politică după eliberare trebuie stabilit de către partidul său

Întrebat cum vede eventuala reintrare a lui Adrian Năstase în viaţa politică, Antonescu s-a arătat reticent în a prezenta un punct de vedere propriu. „Chiar nu am niciun fel de calitate să-l plasez sau să-mi dau cu părerea despre locul lui Adrian Năstase în politica românească. Nu am ce să comentez nici despre verdictul Curţii”, a spus Antonescu.

În schimb, viitorul politic al lui Năstase ar putea fi decis de către colegii acestuia din PSD. „Locul lui Adrian Năstase după ce va fi eliberat, acum sau mai târziu, este o chestiune asupra căreia decide partidul din care face parte şi, eventual, electoratul„, a mai spus Antonescu, cu puţină vreme înainte ca instanţa să dispună eliberarea condiţionată a fostului prim-ministru.

Judecătoria Sectorului 4 a admis, marţi, cererea lui Adrian Năstase de eliberare condiţionată. Decizia nu este însă definitivă. Procurorii DNA au declarat recurs, acesta urmând să fie judecat de Tribunalul Bucureşti. Dacă magistraţii TB vor menţine decizia Judecătoriei, atunci Adrian Năstase va fi pus în libertate.

La judecarea cererii de eliberare înainte de termen, procurorul de şedinţă a solicitat instanţei Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti respingerea acesteia, învocând faptul că deţinutul nu a dovedit o atitudine de îndreptare, întrucât a continuat să facă afirmaţii la adresa judecătorilor care l-au condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii” referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Avocaţii lui Năstase au respins susţinerile procurorului de şedinţă.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier.