Antonescu: M-a deranjat că Ponta a spus că m-aş fi împăcat cu Constantin. Te râde lumea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, într-o emisiune televizată, că l-au deranjat declaraţiile "neglijente" ale premierului Victor Ponta, care a lansat ideea că liderul liberal s-ar fi împăcat cu cel al PC, Daniel Constantin. Antonescu a precizat că uneori Ponta are o atitudine de "diriginte de clasă", care vrea să prezinte doar partea bună a lucrurilor.

21 nov. 2013, 20:01
Antonescu: M-a deranjat că Ponta a spus că m-aş fi împăcat cu Constantin. Te râde lumea

Crin Antonescu spune despre Victor Ponta că are „o şcoală de comunicare eficientă” pe care o foloseşte uneori, cum a fost cazul şi atunci când a spus că el s-ar fi împăcat cu Daniel Constantin, fapt dezminţit în mod tranşant de liderul liberal.

„Dacă ceva m-a deranjat cu adevărat în declaraţiile neglijente de ieri ale domnului prim-ministru, a fost declaraţia că eu m-aş fi împăcat cu Daniel Constantin. Aici sunt diferenţe stilistice, cred că a spus-o cu bună credinţă. Asta e o şcoală de comunicare probabil eficientă, în orice caz într-o bună parte din electorat: «Domnule, la noi la fabrică totul e foarte bine, am depăşit planul, suntem nişte băieţi de treabă, totul merge bine» (…) Te râde lumea. Cum să te împaci cu Daniel Constantin? Nu e cazul”, a declarat Antonescu, la Digi 24.

El a precizat că faptul că PC nu a dorit să ia o poziţie în chestiunea numirii procurorilor şefi „înseamnă că nu există”: „Eu am vrut să aibă o părere ca să putem sta de vorbă, să discutăm, şi în momentul ăla am constatat că nu există – cu tot respectul pentru oamenii din partidul ăsta şi cu simpatia pe care, în plan uman, ca persoană fizică, i-o port lui Daniel Constantin. Nu există, iar în momentul ăsta, în care apare domnul Voiculescu la consiliu, congres, ce au avut, şi în faţa a mii de oameni, câţi au avut acolo, debitează asemenea lucruri, eu nu mai am ce să discut cu Daniel Constantin. Nici cu domnul Voiculescu, dar din motive diferite. Cu alte cuvinte, în opereta asta în care Daniel Constantin nu e niciun fel de preşedinte în niciun fel de partid, eu nu-mi doresc să joc”, a mai afirmat Crin Antonescu.

Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că proiectele pe care le-a prezentat Guvernului conţin şi avizul miniştrilor liberali şi că pentru el contează ca la nivel guvernamental să existe armonie, dar precizând că nu acelaşi lucru se poate spune despre relaţia dintre el şi liderul PNL, Crin Antonescu. În replică, şeful liberalilor a spus despre Daniel Constantin că se comportă ca un subordonat al lui Victor Ponta, declaraţie amendată apoi de premier şi catalogată drept „total nefericită şi incorectă”. Totodată, primul ministru Ponta a spus că Antonescu şi Constantin s-au împăcat şi a precizat că nu are subordonaţi şi că secretul USL a constatat tocmai în faptul că liderii s-au comportat ca o echipă.

„Cearta dintre PNL şi PC nu afectează USL. Mă bucur că nu s-a mers mai departe”, a spus Ponta, care a arătat că USL „funcţionează foarte bine”.