Antonescu:Nu este nici o contradicţie între candidatura mea la preşedinţie şi susţinerea unui proiect monarhic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu constată niciun fel de contradicţie între candidatura sa la preşedinţia României şi susţinerea unui sistem monarhic constituţional.

10 mai 2014, 17:35
Antonescu:Nu este nici o contradicţie între candidatura mea la preşedinţie şi susţinerea unui proiect monarhic

Suntem într-o republică şi jucăm în acest context. Nu putem vorbi despre monarhie constituţională decât atunci când opinia publică, în mod semnificativ, va fi pregătită ori dispusă la o dezbatere privind revenirea la sistem monarhic constituţional, pentru că aşa ceva presupune o dezbatere largă, fundamentală, un referendum, o modificare constituţională şi de regim politic. Din punctul meu de vedere, când voi vedea şi alţi lideri politici, un preşedinte al României în exerciţiu care să fie dispuşi să deschidă o asemenea dezbatere, voi fi prezent. Indiferent că voi fi preşedinte al României, preşedinte al PNL sau ce voi mai fi eu„, a afirmat Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

În context, el a ţinut să precizeze că „proiectul unui sistemul monarhic constituţional rămâne o discuţie deschisă„.

În altă ordine de idei, Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că folosirea siglei USL în campania pentru alegerile europarlamentare este ilegală, salutând, în context „soluţiile corecte date la contestaţiile depuse de filialele partidului”.

Nu ştiu de ce un partid destul de puternic a apelat la un asemenea tertip. A fost o fraudă, o încercare jenantă de manipulare a electoratului. PSD este PSD, USL a fost altceva„, a precizat Crin Antonescu.