Antonescu: Premierul nici măcar nu a sugerat demisia ministrului de Interne VIDEO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta nu a sugerat în niciun moment demisia ministrului Radu Stroe, potrivit Mediafax. Mai mult,  în momentul în care PNL va dori să schimbe din funcţie un ministru, o va face.

22 ian. 2014, 12:34
Antonescu: Premierul nici măcar nu a sugerat demisia ministrului de Interne VIDEO

Întrebat de ce mai este încă în funcţie ministrul Radu Stroe, după tragicul accident de avion, în urma căruia au murit doi oameni, Antonescu a răspuns: „Pentru că asta a fost decizia primului-ministru”.

„În momentul în care PNL va dori să schimbe un ministru, îl va schimba, adică va cere premierului revocarea. Aceasta a fost decizia primului-ministru, în baza raportului pe care vicepremierul Gabriel Oprea l-a făcut şi am fost de acord cu ea”, a mai declarat Crin Antonescu.

Despre declaraţia lui Radu Stroe potrivit căreia regretă faptul că această tragedie a avut loc în mandatul său, Antonescu a spus: „Cred că în astfel de moment, de asta e greu să fii ministru, demnitar, pentru că trebuie să înţelegi că orice declaraţie, orice cuvânt, orice expresie a chipului în asemenea moment de mare emoţie publică sunt importante. Dar asta nu este prima noastră problemă, ci funcţionarea instituţiilor şi respectarea procedurilor”.

Despre faptul că în acest accident au murit oameni, liderul PNL a răspuns: „Bun, pe logica asta trebuie să demisioneze tot Guvernul şi nu mai avem Guvern niciodată dacă există deficienţe”.

Crin Antonescu a explicat că este important faptul că s-au luat măsuri, apreciind că „demisia unui secretar de stat nu e puţin lucru”, acesta fiind direct responsabil de zona respectivă şi a ţinut să precizeze că nu s-a discutat în PNL despre demisia lui Radu Stroe.

Întrebat dacă Radu Stroe are o bilă neagră, în urma acestui eveniment, Antonescu a comentat: „Nu mă ocup aici cu repartizarea de bile. Atribuirea bilelor este problema dumneavoastră, este chiar meseria dumneavoastră”.

VEZI SI:

Reuniune de URGENŢĂ a liderilor USL privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni