Antonescu: Probabil mergem separat la europarlamentare. Ce spune liderul PNL despre despărţirea USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarată cel mai probabil formaţiunile din USL vor participa pe liste separate la europarlamentarele de anul viitor, dar acest lucru nu este "vreun semn de dihonie".

24 mart. 2013, 09:29
Antonescu: Probabil mergem separat la europarlamentare. Ce spune liderul PNL despre despărţirea USL

Invitat la la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, liderul liberalilor Crin  Antonescu a fost întrebat dacă în cursa pentru alegerile europarlamentare PNL şi PSD vor participa pe liste separate la scrutin.

Foarte probabil, dar să nu luăm şi asta vreun semn de dihonie, sau de tensiune. Faptul că într-o alianţă în care există două mari partide, unul de stânga, unul de dreapta, aparţinând a două familii politice distincte în plan european pentru alegerile parlamentare europene, unde în mod tradiţional fiecare candidează pentru familia lui, vom merge separat, nu înseamnă deloc că asta înseamnă sfârşitul Uniunii”, a replicat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat cum vede declaraţia recentă a prim-vicepreşedintelui PNL, Klaus Johannis, care susţinea că USL se va rupe în 2016.

„E un angajament până în 2016 (menţinerea USL, n.r.), nu este exclusă ipoteza de a prelungi, dar în acelaşi timp cu atât mai puţin este exclusă ipoteza ca odată încheiat contractul între noi şi cetăţeni în primul rând şi desigur între noi să ne vedem fiecare de drumul lui, să avem acea despărţire civilizată, cum a formulat foarte inspirat chiar Victor Ponta”, a susţinut Antonescu.

„Eu sper şi cred că PNL se va întări în continuare şi dacă va merge singur în alegerile din 2016, va avea un rezultat foarte bun. Eu personal îmi doresc un rezultat atât de bun, încât să guverneze ţara”, a declarat Johannis.