Antonescu vrea să pună senatorii la muncă. Vezi ce program le-a pregătit preşedintele Senatului

Preşedintele Senatului vrea să pună aleşii la muncă. Crin Antonescu a cerut schimbarea programului de lucru, astfel încât senatorii să muncească mai mult în plen şi în comisii. Şi pentru ca votul la legi să fie mai rapid, senatorii au dat 15.000 de euro pentru extinderea sistemului de vot electronic.

02 sept. 2013, 16:40
Antonescu vrea să pună senatorii la muncă. Vezi ce program le-a pregătit preşedintele Senatului

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni, în prima şedinţă a sesiunii de toamnă, că ar fi momentul ca Senatul să aibă un program de lucru care „să se întindă pe durata întregii săptămâni, iar activităţii din teritoriu să îi fie alocată o săptămână din lună”.

„Trebuie să ne gândim să dăm mai multă predictibilitate activităţii parlamentare şi să ne organizăm altfel programul de lucru la nivelul Senatului. Publicul ne reproşează şi, uneori, pe bună dreptate, că muncim în Senat doar două zile pe săptămână şi, uneori, nici acelea pline”, a afirmat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Potrivit preşedintelui Senatului, ar fi momentul să fie gândit un program în care o săptămână să fie alocată plenului, o săptămână activităţii de control parlamentar şi una comisiilor, eventual grupurilor parlamentare, urmând ca ultimul interval din lună să fie dedicat activităţii în circumscripţiile parlamentare.

„Multe dintre Parlamentele din lume, inclusiv Parlamentul European, lucrează după un asemenea program şi este o temă pe care o supun reflecţiei dumneavoastră”, a adăugat Crin Antonescu.


loading...