Antonescu: Propunerea lui Tăriceanu de a-l suspenda pe Băsescu este strict electorală VIDEO

Fostul preşedinte al Pnl, Crin Antonescu, a caracterizat încercarea lui Tăriceanu de a-l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu ca fiind strict electorală.

08 sept. 2014, 14:54
Antonescu: Propunerea lui Tăriceanu de a-l suspenda pe Băsescu este strict electorală VIDEO

Antonescu a ţinut să evidenţieze că această caracterizare nu are nicio legătură cu persoana preşedintelui, ci cu momentul ales de Tăriceanu, suprapunerea pe momentul alegerilor prezidenţiale.

În plus, el a afirmat că motivul suspendării – presupusul telefon al lui Băsescu către Jean-Claude Juncker în privinţa Corinei Creţu – este caraghios, nefiind nicio dovadă despre acest telefon.

„Este un număr de circ electoral destul de modest prezentat de domnul Tăriceanu care se va termina jalnic. Cu alte cuvinte, eu am convingerea că nici PSD nu va susţine acest demers. Păgubaşii afacerii sunt domnul Tăriceanu şi, ca de obicei, Antena 3 care se încinge foarte tare să demonstreze cine-i băsist şi cine nu şi va trebui să constate că domnul Ponta şi PSD nu susţin suspendarea. Sigur că nu o să-i poată declara băsişti şi o să schimbe subiectul. Este un interes strict electoral, aici nu e vorba despre cine e băsist sau cine nu e, ci despre momentul ales, care e clar strict electoral. Motivul suspendării e caraghios, nu ştim dacă Băsescu a dat telefon lui Juncker. Cred că domnul Tăriceanu va rămâne în ofsaid cu această propunere, deoarece e foarte greu pentru domnul Victor Ponta să o susţină, întrucât vine la câteva zile după ce a fost la Consiliul European. E un strict electoral, de ce nu a venit mai demult cu această propunere, vine acum în scop pur electoral.