Antonescu: Sper ca numirea lui Iohannis să îi bucure pe partenerii noştri de la PSD VIDEO

Crin Antonescu a declarat vineri că speră ca decizia PNL de a-l numi pe Klaus Iohannis drept ministru al Administraţiei şi Internelor şi vicepremier este de natură să îi bucure pe partenerii lor de la PSD.

07 feb. 2014, 15:08
Antonescu: Sper ca numirea lui Iohannis să îi bucure pe partenerii noştri de la PSD VIDEO

Eu sper că decizia noastră este de natură să îi bucure şi pe partenerii noştrii, pentru că asta înseamnă un guvern mai puternic. Aştept răspunsul primului ministru„, a declarat Crin Antonescu, care a precizat că este un guvern foarte puternic, iar detaliile procedurale vor fi rezolvate.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră ca fiind „caraghioasă” discuţia despre faptul că numirea lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier ar genera instabilitate, arătând că, dimpotrivă, această decizie este semnalul că PNL este implicat „la maxim” în guvernare.

„Nu e vorba de niciun fel de instabilitate, îmi pare chiar caraghios să vorbim de instabilitate. Despre ce vorbim? Avem o majoritate de 70 şi nu ştiu cât, că n-am mai calculat toate adăugirile, avem un guvern foarte puternic, sunt detalii procedurale pe care le rezolvăm, avem toată legislaţia şi toată capacitatea politică de a rezolva în interiorul acestui guvern şi, la nevoie, în interiorul Parlamentului, aceste chestiuni”, a adăugat Crin Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri că poziţiile exprimate de mai mulţi social-democraţi cu privire la desemnarea sa ca vicepremier reprezintă ”păreri exprimate la proaspăt”, punctând că este „foarte bine dacă lumea este preocupată de această chestiune”.

„Noi acum am terminat şedinţa Delegaţiei permanente. Nu ştiu care sunt aceste mesaje, dar noi statutar am luat nişte hotărâri, le-am transmis. Cu siguranţă vor fi până duminică, până luni, foarte multe luări de poziţii şi foarte bine dacă lumea este preocupată de această chestiune, dar acum nu cred că este cazul să vă răspund la nişte păreri care şi ele sunt exprimate aşa, la proaspăt”, a spus Iohannis.

El a susţinut că în situaţia în care premierul Victor Ponta îi va spune că poate fi ministru de Interne, dar nu vicepremier va da la acel moment un răspuns.

Iohannis a mai spus că nu a discutat cu liberalii chestiuni tehnice sau juridice în ceea ce priveşte soluţia pentru a prelungi cele 30 de zile potrivit legii în care să aleagă între funcţiile de primar şi cele propuse de BPN.

„Sper să nu înţelegeţi greşit şi colegii de PSD tot aşa. Eu cred că faptul că sunt primar la Sibiu este un punct forte, nu un punct slab”, a mai spus Antonescu.

Klaus Iohannis a fost nominalizat de PNL pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.