Antonescu: Tăriceanu nu va pleca şi nu va rupe partidul niciodată

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că exclude o ruptură a PNL în urma Congresului care va avea loc februarie arătând că, în ciuda diferendelor pe care le-a avut de-a lungul timpului cu fostul lider al partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu-l vede pe acesta să provoace o asemenea ruptură.

18 ian. 2013, 21:37
Antonescu: Tăriceanu nu va pleca şi nu va rupe partidul niciodată

Întrebat într-o emisiune la Realitatea TV dacă există posibilitatea unei scindări a partidului ca urmare a acţiunilor contestatarilor săi din interiorul PNL, Crin Antonescu a răspuns: „Exclus. În ciuda multor lucruri care ne-au îndepărtat, vreau să fiu foarte corect şi să spun că nu poate fi asociat Călin Popescu-Tăriceanu cu acest comportament. Aceşti oameni nu vor pleca şi nu-l vor rupe niciodată.”

Antonescu a spus că este deranjat de cei care susţin că dirijează în mod dictatorial partidul pentru că i-a repugnat din tinereţe comportamentul nedemocratic. „Mie nu-mi scapă că aceeaşi oameni care mă critică că sunt prea moale şi care făceau apologia unui stil mai autoritar, acum mă acuză de acelaşi lucru”, a afirmat liderul liberalilor.

În ceea ce-l priveşte pe Andrei Chiliman, un alt contestatar al său, Antonescu a spus că au fost membri ai conducerii care au apreciat că declaraţiile acestuia ar trebui să conducă la plecarea primarului sectorului 1 din PNL, însă el s-a pronunţat pentru o soluţie stabilită prin Congres. „Am avut sentimentul, la un moment dat, că domnul Chiliman vrea să provoace o excludere pentru a merge la alt partid”, a adăugat Crin Antonescu.

Citeşte şi INTERVIU. Chiliman: Rolul lui Tăriceanu este de preşedinte al PNL. Antonescu are reflexe bolşevice