CRIN ANTONESCU: Uneori ai impresia că toată clasa politică s-a transformat într-un cor de ŢUŢERI ai DNA

Senatorul PNL Crin Antonescu consideră că datoria politicenilor este să construiască mecanisme prin care care justiția să fie independentă și atrage atenția că "uneori, ai impresia că toată clasa politică s-a transformat într-un cor de țuțeri ai DNA".

26 aug. 2015, 20:17
CRIN ANTONESCU: Uneori ai impresia că toată clasa politică s-a transformat într-un cor de ŢUŢERI ai DNA

„Uneori ai impresia că toată clasa politică s-a transformat, dar toți — PSD, PNL, Putere, Opoziție, într-un cor de țuțeri ai DNA, ceea ce e inutil și destul de stânjenitor. Datoria politicienilor este să creeze legi, să construiască și să respecte mecanisme în care justiția să fie cu adevărat independentă, dar orice s-ar întâmpla (…) dinspre sau înspre DNA, nu putem lăsa responsabilitatea acolo. Această vină, dacă într-adevăr niște lucruri nu sunt în regulă acolo, este tot la politicieni”, a afirmat miercuri, Antonescu.

Crin Antonescu: USL a început să fie „lucrată” chiar din vara lui 2012, după referendum

El a criticat atitudinea premierului Victor Ponta de a spune că este victima unui abuz din partea justiției.

„Din punct de vedere politic, este o grozăvie, o catastrofă, să vii prim-ministru Victor Ponta și să spui: ‘în România se fac abuzuri și eu însumi sunt victima unui abuz din partea justiției, DNA’. Nu se poate să spui asta când ești prim-ministru și ești, atunci era, șeful celui mai mare partid din Parlament. Nu e în regulă. Tu ca politician răspunzi de aceste lucruri”, a adăugat Antonescu.