Antony Blinken a plecat din România: „Mulţumesc gazdelor nostre fantastice! Alianţa va continua de o poziţie de forţă” GALERIE FOTO

Secretarul american de Stat, Antony Blinken, a plecat, miercuri din România, după o vizită de două zile, în care a participat la reuniunea miniştrilor de externe din NATO şi s-a întâlnit cu oficiali de la Bucureşti, mulţumind într-un mesaj pe Twitter gazdelor „fantastice” şi exprimându-şi satisfacţia faţă de rezultatele bune ale discuţiilor avute aici.

30 nov. 2022, 23:26

„Mulţumesc prietenilor şi colegilor mei de la NATO şi gazdelor noastre fantastice din România. Am încheiat o serie productivă de întâlniri şi discuţii. Alianţa va continua să meargă înainte de pe o poziţie de forţă, leadership şi unitate”, este mesajul postat pe contul oficial de Twitter al secretarului american de Stat.

Mesajul este însoţit de mai multe fotografii făcute la aeroport, în care Antony Blinken îşi ia rămas bun şi se urcă în avion.

Într-un alt mesaj de mulţumire, şeful diplomaţiei de la Washington mulţumeşte colegilor de la Departamentul de Stat „care au muncit din greu” şi „profesionişilor de la Ambasada SUA, care „se străduiesc să promoveze priorităţile bilaterale, regionale şi globale în România. Aţi fost cu toţii gazde fenomenale în acest an, inclusiv pentru vicepreşedinta (Kamala Harris) şi pentru prima-doamnă (Jill Biden)”, le transmite Antony Blinken, amintind de vizitele la nivel înalt de care România a avut parte în acest an, marcat puternic de războiul din Ucraina, scrie News.ro.

Blinken a spus, miercuri, la finalul reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO de la București, că Vladimir Putin mizează pe faptul că aliații occidentali îi vor lăsa singuri pe ucraineni și că va putea dezbina NATO: „Nu a funcționat și nu va funcționa, îi vom arăta că se înșală”.

Blinken a afirmat că în ultimele două săptămâni Rusia a bombardat peste o treime din sistemele energetice din Ucraina, lăsând milioane de oameni fără căldură, apă și electricitate, el vorbind despre „un război barbar al președintelui Putin”.

Citeşte şi: Reuniunea NATO de la București. Stoltenberg, despre aderarea Ucrainei în cadrul Alianței: Să ne asigurăm că Ucraina există. A făcut progrese, dar nu trebuie să subestimăm Rusia