Antrenor român din Italia, dezvăluri-şoc. „Bătrânii, lăsaţi să moară! Pacientul este luat şi te anunţă că a fost incinerat. E teribil!”

Italia este țara cea mai afectată de Covid-19. Numărul persoanelor infectate şi cel al mnorţilor crește foarte repede. Un antrenor român stabilit în "Cizmă" a povestit care este atmosfera și a încercat să dea mai multe sfaturi pentru ca o astfel de situație sp fie evitată în România.

24 mart. 2020, 07:17
Antrenor român din Italia, dezvăluri-şoc. „Bătrânii, lăsaţi să moară! Pacientul este luat şi te anunţă că a fost incinerat. E teribil!”

Orlando Popa este antrenor cu portarii și scouter pentru Reggiana. Acesta a explicat pentru GSP tragedia pe care o trăiesc italienii.

„Este, practic, Al Treilea Război Mondial! Nu s-a apelat la o bombă nucleară care ar fi distrus întreaga planetă și orice formă de viață, am ajuns să fim curățați printr-un virus”, a declarat Orlando Popa.

Anunţ alarmant făcut de directorul general al OMS. Date şocante despre COVID-19: numărul uriaş de infectaţi în ultimele 4 zile – VIDEO

Orlando Popa a dat o serie de sfaturi românilor, pentru a nu ajunge în situația Italiei.

„Este un model pe care îl va adopta întreaga Europă. E simplu: acasă, birou, acasă. Sau înlocuim biroul cu drumul la farmacie sau la supermarket, doar în cazul în care chiar trebuie, altfel nu! Fără plimbări în parc sau pe stradă, măcar două săptămâni! Dacă am conștientiza că în acest răstimp sunt șanse mari să îndepărtăm virusul și că nu se face gaură în cer dacă rămânem izolați în case, atunci ar fi mai bine. În Italia, nu mai ai voie nici în parcuri, gata, s-a pus lacătul, s-au sigilat toate”, a precizat Orlando Popa.

OMS avertizează: „Restricţiile impuse sunt insuficiente, există şansa reapariţiei virusului”

Antrenorul a explicat că virusul poate rămâne și pe haine și că este esențial să se stea în casă și să se iasă afară cât se poate de rar, doar pentru cumpărăturile de strictă necesitate: „Ni s-a transmis de către oficialități că virusul se așază și rămâne și pe pantofi, astfel că ar fi indicat să ne dezbrăcăm de haine afară, până intrăm în case. Este o măsură de luat în seamă. Vorbiți de la o distanță de doi metri de un alt om, doar dacă e nevoie neapărat, de evitat contactele cu alți oameni, pentru că nu știi dacă el are virusul sau poate chiar tu îl ai. Serios, nu e de glumă, citeam acum un articol că sunt orașe unde nu mai există locuri libere nici în cimitire! Să ieșiți afară doar pentru necesități, să folosiți mașina, dar nu toată familia, doar unul să meargă la cumpărături! Trebuie să te protejezi pe tine și pe familia ta”.

Pandemie CORONAVIRUS. OMS: Închiderea şcolilor şi a graniţelor nu opreşte pandemia

Din cauza numărului extrem de mare de îmbolnăviri, Italia nici nu a putut, măcar, să încerce să salveze toți pacienții, iar cei foarte bătrâni au fost lăsați, pur și simplu, să moară!

„Fiecare să aibă grijă de el însuși, de familia lui, să stea 14 zile în autoizolare. Doamne ferește să se ajungă în România la situația care e în Italia! Majoritatea cazurilor sunt ale bătrânilor, cei mai predispuși la boală. Focarul a explodat în Milano fiindcă au adus câte 500, 1.000 de cazuri la terapie intensivă, iar acolo pur și simplu au avut puțin timp să aleagă. Știu din surse sigure, din domeniul medical, că au făcut o triere: „Pe cine intubăm? E bătrân…”. Pe cei mai bătrâni i-au lăsat pur și simplu să moară… S-a făcut o triere, cine să trăiască, cine are șanse să se salveze, cine nu. Iar în România nu există aparatura din Italia. Se ia pacientul de acasă, îl duc la spital, apoi nu mai știi nimic de el. Sunt doar două variante: ori se întoarce după două săptămâni acasă, ori te anunță că a fost incinerat! Nu poți să-l vezi, să-ți iei adio de la el, nimic, e teribil”, avertizează Orlando Popa.