Antrenorul Serenei Williams, sfaturi pentru Simona Halep. Ce-i trebuie Simonei să câştige un titlu de Grand Slam

Patrick Mouratoglou a analizat jocul Simonei Halep şi i-a oferit jucătoarei române câteva ponturi înainte ca aceasta să intre în arenă la Paris.

29 mai 2018, 12:04
Antrenorul Serenei Williams, sfaturi pentru Simona Halep. Ce-i trebuie Simonei să câştige un titlu de Grand Slam

Antrenorul Serenei Williams este de părere că Halep va trebui să lucreze la serviciu şi să fie mai îndrăzneaţă.

Simona Halep este locul 1 WTA, dar încă nu a câştigat un turneu de Grand Slam. A jucat trei finale, dar cea pierdută anul trecut a fost, probabil, cea mai dureroasă. Simona a pierdut deşi a condus şi a avut trei şanse de a conduce cu dublu break. Deşi a condus în majoritatea partidei, Simona nu a părut niciodată în control. Mai ales din cauza serviciului modest. În acea zi, primul serviciu a avut o viteză medie de 144 km/h. Şi nu a avut niciun plasament foarte bun al serviciului, permiţându-i lui Ostapenko să preia controlul.

Din cauza serviciului slab, Halep nu a putut sta foarte aproape de linia de fund. Ea a lovit în medie de la 1,77 metri distanţă de linia de fund. Totuşi există o îmbunătăţire. În semifinala de la Australian Open cu Angelique Kerber, a lovit în medie de la 45 de centrimetri de linia de fund.

Fiecare campion, când e la un pas de victorie, simte apariţia emoţiilor. În acest moment te bazezi pe primul serviciu. Din păcate, serviciul Simonei nu este la cel mai înalt nivel. În finala de anul trecut nu a dat niciun as. Ca să câştige primul Grand Slam, Simona Halep trebuie să fie mai îndrăzneaţă. Dar pare că lucrează din greu la asta„, a declarat Patrick Mouratoglou la Eurosport.