Antrenorul Simonei Halep, pus la zid de o fostă elevă:„Nu-i păsa de sănătatea mea! Doctorii îi spuneau că mă voi accidenta, iar lui nu-i păsa! Voia doar să fie cunoscut”

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a fost pus la zid de către o fostă elevă. În anul 2020, fosta jucătoare de tenis, Aravane Rezai, a scos la iveală detalii șocante despre ambițiile, dar și modul de lucru al antrenorului francez.

27 oct. 2022, 23:07
Antrenorul Simonei Halep, pus la zid de o fostă elevă:„Nu-i păsa de sănătatea mea! Doctorii îi spuneau că mă voi accidenta, iar lui nu-i păsa! Voia doar să fie cunoscut”

Scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep a readus în atenția publicului un interviu pe care fosta jucătoare de tenis, Aravane Rezai, l-a oferit în urmă cu doi ani publicației  Punto de Break.  În anul 2020, fosta tenismenă a vorbit despre modul de lucru al antrenorului Patrick Mouratoglou pe care l-a acuzat că nu îi pasă de tenis și că singura lui preocupare sunt afacerile.

Citește și Victor Ciutacu o face praf pe Simona Halep: „Iese umilitor din scenă! I-a trecut vremea!”

Fosta sportivă a colaborat cu Muratoglu timp de un an. Totul a început la finalul anului 2009, când sportiva a câștigat un turneu în Bali. Însă jucătoarea de tenis nu a putut să reziste modului de lucru barbar al lui Muratoglu.

„La turneul din Bali l-am invitat pe prietenul meu, Patrick Mouratoglou. Am câștigat turneul și am decis să lucrăm împreună. La început, încă eram antrenată de tata și am lucrat cu ambii. Patrick mi-a adus o doză de profesionalism și m-a dus să mă antrenez pe cele mai bune terenuri.

Dar uneori era prea posesiv. Și nu își asuma responsabilitățile. A făcut presiuni asupra mea ca să-mi înfrunt părinții. M-a pus față în față cu ei pentru ca el să obțină ce dorea: control total. Voia să obțină rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea.

Îmi zicea «Îți promit că vei ajunge în Top 10. Trebuie să mă asculți». Am avut încredere totală în el. Dar nu e bine ca un bărbat să pună o fată tânără împotriva tatălui ei, în timp ce el stă și se uită”,a spus Aravane Rezai.

Fosta sportivă a declarat că Patrick Mouratoglou este un om foarte pasionat de tenis, dar nu îl poate considera un mare antrenor, ci mai degrabă un bun om de afaceri.

”Dar nici nu îți poți imagina ce a făcut cu mine când am câștigat turneul de la Madrid… Abia mâncam, doar beam un pahar de lapte pe zi. Nici nu mâncam micul dejun. Abia puteam ridica telefonul. Eram ca într-o închisoare. Mă trezeam la 06:00 și alergam o oră sau două ore. Mă punea să fac exerciții chiar înainte de meci. Era prea mult. Oamenii din echipa lui, doctori sau nutriționiști, îi spuneau că mă voi accidenta dacă va continua în acest fel. Iar el le spunea că nu îi pasă.

Și nici nu-i păsa de sănătatea mea mentală. Punea multă presiune pe mine. Eram foarte slabă. Pentru fiecare meci mâncam doar foarte puțină salată. Aveam doar un pahar de lapte și salată în stomac. Nu mă lăsa să mănânc mai mult. Spunea că trebuie să slăbesc, dar nu se putea așa. Când lucram cu el, auzeam «Patrick tocmai a câștigat alt turneu». Asta e tot ce dorea, să fie cunoscut”, spunea Aravane pentru Punto de Break.