Antreprenorii care au transformat Faleza Dunării din Corabia în plajă, amendaţi pentru umbreluţe şi şezlonguri

Antreprenorii care au amenajat, în vara acestui an, o plajă pe Faleza Dunării din Corabia, au fost amendaţi de Garda de Mediu, deoarece au construit în situl ”Natura 2000”, fără respectarea paşilor legali.

14 nov. 2017, 09:39
Antreprenorii care au transformat Faleza Dunării din Corabia în plajă, amendaţi pentru umbreluţe şi şezlonguri

Potrivit unui comunicat transmis de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Olt, societatea comercială a fost amendată cu 30.000 lei pentru că a realizat o investiţie într-un perimetru care se află într-un sit „Natura 2000”, fără să facă evaluarea adecvată.

Doi antreprenori din oraşul Corabia au concesionat, la începutul sezonului estival 2017, de la Primărie, o zonă a Falezei Dunării, unde au amenajat o plajă în toată regula, care face concurenţă nisipurilor de pe litoral. Antreprenorii achită o sumă anuală către administraţia locală, în schimbul concesiunii Falezei Dunării.

Cei doi antreprenori au adus nisip cu camioanele de tonaj, au pus umbreluţe şi şezlonguri, iar corăbienii s-au putut bucura de o zonă de agrement în toată regula.

Portul Turistic Corabia, obiectiv realizat cu fonduri europene şi finalizat anul trecut, este o altă atracţie a oraşului de la Dunăre, în sezonul virtual.

Citeşte şi Porci mistreţi, găsiţi morţi pe plaja din Mamaia VIDEO