Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei. Care e condiția

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, însă vin și cu o condiție.

07 oct. 2022, 10:08
Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei. Care e condiția

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) a transmis că susține majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar că propune ca acest lucru să se întâmple după finalizarea iernii, potrivit declarațiilor lui Florin Jianu, preşedintele Consiliului.

„Ca să fie foarte clar pentru toată lumea, Consiliul Naţional al IMM-urilor susţine creşterea salariului minim la 3.000 lei, ca să nu mai existe discuţii în acest sens. Ba să ştiţi că, de-a lungul timpului, îi văd aici pe partenerii de dialog social, din păcate noi am fost mai curajoşi în susţinerea creşterii salariului minim pe economie de multe ori şi am fost parteneri serioşi în acest sens, pentru că înţelegem nevoile angajaţilor”, a spus Jianu, la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022.

Florin Jianu insistă ca majorarea să aibă loc după terminarea iernii.

„Dar cu câteva condiţii, legate intrinsec de ce se întâmplă cu energia şi cu costurile, pentru că dacă vor fi mari costurile nu ştiu cine va mai putea creşte salariile după o iarnă extrem de grea. Am venit cu propunerea ca, poate majorarea salariului minim să nu aibă loc de la 1 ianuarie, ci să ieşim din iarnă şi să-l creştem după lunile de iarnă şi să ne asumăm cu toţii, după, această creştere”, a susţinut reprezentantul IMM-urilor.

Mai mult, CNIPMMR propune reașezarea taxelor și a impozitelor, dar să se mențină contribuțiile la nivelul salariului actual. „Să ajungă efectiv mai mulţi bani în mână la angajaţi”, a subliniat Jianu. Guvernul discută variante de majorare a pensiilor și a salariului minim de la 1 ianuarie 2023, cifrele urmând sa fie incluse în legea bugetului de stat. Salariul minim ar urma să fie majorat la 3.000 de lei.

Citește și Veşti bune pentru români. Noi creşteri de salarii şi pensii din 2023. Ciolacu: „Trebuie să intrăm într-o normalitate”

Citește și Cine sunt angajaţii din România care nu vor încasa salarii mărite din ianuarie 2023