Anul 2012 va fi sub semnul mobilităţii

În 2012 va creşte segmentul device-urilor mobile, iar producătorii vor înecerca să aducă servicii suplimentare pentru a atrage clienţii, a declarat pentru RTV.net, Marius Ghenea, preşedintele Fit Distribution.

19 dec. 2011, 14:10
Anul 2012 va fi sub semnul mobilităţii

Pentru 2012, gadgeturile de mobilitate vor avea cea mai mare creştere, în particular tabletele PC, care reprezintă un compromis din ce în ce mai bun între cerinţele de productivitate ale utilizatorilor şi mobilitatea formatului (dimensiune, greutate)”, a declarat Ghenea.

Porivit acestuia, o mare parte dintre ofertele de gadgeturi pe zona de mobilitate (smartphone, tablete, etc.) vor veni la pachet cu servicii de date mobile şi cu un preţ subvenţionat, astfel încât achiziţia iniţială a produselor va fi mult uşurată, evident cu minusul unor contracte pe termen lung cu companiile telecom.

Vânzările din online au crescut puternic

În ansamblu, piaţa de IT&C a inregistrat mici creşteri în 2011 şi ne aşteptăm la creşteri similare în 2012. În particular însă, anumite segmente de produs (tabletele PC, spre exemplu) şi anumite canale de vânzare (magazinele online) au înregistrat creşteri mult mai semnificative, aceeaşi tendinţă se va menţine probabil şi în 2012”, a declarat Ghenea.

Consumatorii români au fost şi continuă să fie foarte interesaţi de tehnologie, de gadgeturi în particular, astfel încat şi anul acesta s-a văzut un raspuns foarte bun şi foarte prompt la noile apariţii pe segmentul gadget. “În plus, în 2011, retailerii din România au reuşit în majoritatea cazurilor să acopere diferenţele de timp dintre lansarile internaţionale şi cele de pe piaţa romanească, mai ales retailerii online, astfel încât ei au facut produsele noi disponibile imediat dupa lansarea lor internaţionala, în cele mai multe cazuri”, a mai spus preşedintele Fit Distribution.