Anul Nou 2021, cum a fost petrecerea de Revelion în Coreea de Nord. Nimeni n-a respectat distanţarea socială VIDEO

Piaţa centrală din capitala nord-coreeană Phenian s-a umplut joi seara de o mulţime de petrecăreţi veniţi să vadă concertul şi artificiile de Anul nou, pe fondul restricţiilor impuse pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus

01 ian. 2021, 14:08
Anul Nou 2021, cum a fost petrecerea de Revelion în Coreea de Nord. Nimeni n-a respectat distanţarea socială VIDEO

Televiziunea publică a arătat participanţi la festivităţile de Anul Nou 2021 purtând măşti faciale, dar stând aproape unul de altul în Piaţa Kim Ir Sen, cu baloane şi lumini în mâini.

Artiştii, care nu purtau măşti de protecţie, au cântat şi dansat pe o scenă decorată cu un uriaş „2021” colorat. Oameni de zăpadă gigantici băteau cadenţa în timp ce cântăreţii interpretau cântece patriotice, cu refrene precum „Glorie generalului Kim Jong Un” şi „Cel mai mult îmi iubesc ţara”.

Totuşi, festivităţile de Anul Nou 2021 au fost „clar” mai limitate ca amploare decât în anii trecuţi, a apreciat Colin Zwirko, corespondentul NK News, cu sediul la Seul (Coreea de Sud).

Coreea de Nord a susţinut că nu a înregistrat cazuri de contaminare cu noul coronavirus, deşi a efectuat mii de teste, iar guvernul nord-coreean a închis aproape complet graniţele ţării şi a adoptat şi alte măsuri stricte pentru a împiedica apariţia epidemiei. Totuşi, oficiali din Coreea de sud şi SUA au exprimat îndoieli că nu au existat deloc cazuri de infectare.

Citeşte şi Număr uriaş de persoane vaccinate anti-COVID-19 în Israel. Peste 10% din populaţie, imunizată în nici două săptămâni

În octombrie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat în aceeaşi piaţă din Phenian o paradă militară la care au defilat mii de soldaţi fără mască.

Coreea de Nord se pregăteşte săptămâna aceasta pentru un amplu congres al partidului conducător, a cărui dată exactă nu a fost anunţată, dar potrivit agenţiei de presă de stat KCNA delegaţii au început deja să sosească în capitală.

La sfârşitul lunii octombrie, regimul de la Phenian și-a avertizat populația să nu iasă din case din cauza invaziei de praf galben care vine dinspre China și care ar putea aduce noul coronavirus. Coreea de Nord susține că nu a fost lovită de pandemia de coronavirus și nu a înregistrat nici măcar un caz de infecție, dar este în stare de alertă maximă încă din ianuarie, când s-au impus restricții de circulație și au fost înăsprite controalele la graniță.

Focul de artificii de la Phenian: