Anul Nou Chinezesc. 20 de curiozităţi pe care nu le ştii

Anul Nou Chinezesc  este celebrat de peste 20% din populatia lumii. Anul Nou Chinezesc este cea mai importanta sarbatoare din China si a chinezilor din intreaga lume.

25 ian. 2020, 14:05
Anul Nou Chinezesc. 20 de curiozităţi pe care nu le ştii

Iata 20 de curiozitati pe care nu le stii despre Anul Nou Chinezesc.

Citeste aici previziunile pentru Anul Sobolanului de Metal 2020 pentru zodia ta!

Acum sunt citite aceste articole

Horoscop 2020 SANATATE! Predictii si sfaturi pentru toate zodiile Numarul ingerilor 2020. Semnificatii si ghidare divina pentru anul 2020! 4 semne zodiacale menite sa se imbogateasca. Afla daca esti printre ele!

1. Anul Nou Chinezesc – Festivalul Primaverii

In China, se numeste chunjie sau Festivalul Primaverii. Desi este inca iarna, sarbatoarea marcheaza sfarsitul sezonului cu temperaturile cele mai scazute. Oamenii intampina primavara ce va veni si ceea ce va aduce ea: plantari si recolte, noi inceputuri.

Anul Nou Chinezesc mai poarta denumirea de Anul Nou Lunar intrucat se sarbatoreste dupa calendarul Lunar.

2. Anul Nou Chinezesc nu are o data fixa

Potrivit calendarului Lunar, Festivalul Primaverii incepe la 1 ianuarie si se sfarseste la 15 ianuarie (Luna plina). De aceea, Anul Nou Chinezesc poate fi sarbatorit intre 21 ianuarie si 20 februarie. In anul 2020, Sarbatoarea incepe in 25 ianuarie.

Citeste aici cum sunt copiii nascuti in Anul Sobolanului

3. Rugaciuni catre zei

Festivalul Primaverii era, initial, un ceremonial in care se ridicau rugaciuni catre zei pentru recolte bogate. Pentru o societate agrara, culturile si recoltele sunt foarte importante. De aceea oamenii puneau accent pe aceste ritualuri.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.