ANUL NOU CHINEZESC 2015: 5 curiozităţi şi 4 mari provocări pentru restul anului

ANUL NOU CHINEZESC 2015: În noaptea dintre 18 și 19 februarie intrăm în noul an chinezesc astrologic, anul caprei de lemn. Iată 5 curiozități despre anul nou chinezesc și 4 mari provocări pentru toate zodiile, pentru tot restul anului.

18 feb. 2015, 07:17
ANUL NOU CHINEZESC 2015: 5 curiozităţi şi 4 mari provocări pentru restul anului

ANUL NOU CHINEZESC 2015:

Anul Nou Chinezesc se sărbătorește în fiecare an în luna februarie, iar anul acesta cade în noaptea dintre 18 și 19 februarie. Deși China are în funcțiune calendarul gregorian, aceasta se bazează încă pe algoritmul unui vechi calendar chinezesc care fixează noul an chinezesc la o dată diferită, an de an.

5 CURIOZITĂȚI DESPRE ANUL NOU CHINEZESC:
1. CHINA ȘI SAN FRANCISCO SĂRBĂTORESC CEL MAI TARE NOUL AN CHINEZESC
Poate că vei rămâne surprins să afli dar anul nou chinezesc nu este sărbătorit doar în China. În California există o comunitate puternică de asiatici și asta ca urmare a Goanei după Aur din 1849. Așadar, în Statele Unite se sărbătorește cel mai bine acest eveniment, după China.

2. CHINEZII AU INVENTAT FOCURILE DE ARTIFICII

Chinezii au fost cei care au inventat focurile de artificii în secolul XII. Aceștia s-au luptat încă din Antichitate cu un monstru numit Nian care apare la sfârșitul iernii pentru a-i omorî pe chinezi. În această idee au fost inventate și artificiile 12 secole mai târziu, după Hristos.

3. CHINEZII FAC CURĂȚENIE ÎN ULTIMA ZI DIN AN PENTRU A ÎNLĂTURA SPIRIELE NEGATIVE
Lupta cu monstrul Nian se duce și astăzi. Pentru a intra în noul an chinezesc cu dreptul, chinezii fac curățenie generală și purifică toate casele după metode Feng-Shui. Cu toate acestea, în prima zi a anului nou, pe 19 februarie anul acesta, chinezii nu duc gunoiul, nu fac mâncare și nici curățenie deoarece își pătează norocul.

4. CE SIMBOLIZEAZĂ DRAGONII?
Dragonii sunt folosiți ca simbol principal în anul nou chinezesc, la sărbătorile care marchează intrarea în anul caprei de lemn. Dragonii simbolizează norocul, înțelepciunea, puterea și ploaia (importantă pentru agricultură).

5. ESTE ANUL TĂU DACĂ…
Chinezii au în zodiacul lor 12 animale, grupate pe ani. Dacă te-ai născut în 1919, 1931, 1943, 1967, 1979, 1991 sau 2003 este anul tău. Aceștia sunt anii Caprei, iar anul acesta este anul caprei de lemn.

4 MARI PROVOCĂRI ÎN ANUL CAPREI DE LEMN:

1. ANUL REVELAȚIILOR PENTRU: BERBEC, FECIOARĂ ȘI SĂGETĂTOR
Este anul marilor revelații pentru Berbec, Fecioară și Săgetător. Aceștia vor trăi provocări uriașe prin care vor înțelege mai bine mecanismele vieții, după ani de zile în care au tras și nu au înțeles de ce trebuie să pătimească fără să se bucure vreodată de ceva anume.

2. ANUL IUBIRII ȘI AL NOILOR SPERANȚE PENTRU LEU, TAUR ȘI SCORPION
Aceste semne zodiacale au cele mai mari șanse să își întâlnească marea dragoste sau să refacă o relație care părea dată uitării. Leul va avea ocazia să își găsească în sfârșit sufletul pereche, iar Scorpionul va învăța ce înseamnă respectul într-o relație.

 

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com