Anul universitar 2019-2020. Cât costă un loc la cămin şi care sunt chiriile

Începerea noului an universitar 2019 se apropie, iar tinerii se pregătesc să întâmpine viața de student, căutându-și un loc la căminele studențești sau o locuință cu chirie. Iată care sunt prețurile și unde te poți caza.

29 aug. 2019, 09:11
Anul universitar 2019-2020. Cât costă un loc la cămin şi care sunt chiriile

Mulți tineri se pregătesc să înceapă viața de student toamna aceasta, fiind plini de emoții și nerăbdare. Pentru multe dintre facultăți noul an universitar 2019 – 2020 începe pe 30 septembrie în timp ce pentru altele începe pe 1 octombrie.

Înainte de a merge la cursurile introductive și de a-ți cunoaște noii colegi, trebuie să te asiguri că ai un loc de cazare, fie el la căminul facultății, la un cămin privat sau în chirie cu un prieten. Trebuie să vezi care îți sunt opțiunile și cum o poți alege pe cea mai avantajoasă.

Citeşte şi Metrorex deschide mai multe casierii pentru elevi şi studenţi

Mulți aleg să stea la căminul facultății și asta nu neapărat pentru că e mai ieftin, doar viața de student o trăiești doar o dată. Experiențele care se vor transforma în amintiri frumoase sunt cele trăite într-un cămin studențesc.

Alți tineri aleg să stea în chirie într-o garsonieră sau un apartament cu două camere cu un prieten, pentru a evita surprizele atunci când vine vorba de colegii de cameră. Mai mult decât atât, ei mizează pe faptul că vor avea parte de mai multă liniște și înțelegere atunci când vine vorba de învățat, examene și sesiuni. Iată unde poți să stai atunci când îți începi viața de student.

Anul universitar 2019 – 2020 – Cât costă un loc la căminul de stat

Preţurile pentru o cameră în căminul universităţilor din Capitală porneşte de la 60 de lei şi ajunge până la 300 de lei. De exemplu, Academia de Studii Economice oferea anul trecut 5.300 locuri în cele 12 cămine, cu prețuri între 100 – 350 lei, în funcție de condițiile oferite.

În același timp, Universitatea din București a pus la dispoziția studenților în 2018 aproximativ 5.300 locuri de cazare cele 19 cămine. Prețul varia între 60 – 370 lei. Studenţii din cadrul Universităţii din Bucureşti, care nu reuşesc să obţină un loc în cămin, pot beneficia de subvenţie individuală de sprijin pentru cazare în sectorul particular.

În 2018, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a scos 500 de locuri în cele trei cămine ale universităţii. De asemenea, SNSPA mai oferă locuri şi în căminul Energetic, în care sunt camere pentru două persoane.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila a pus la dispoziţia studenţilor în 2018, prin cele 11 cămine, 3.200 de locuri de cazare, număr ce acoperă peste 90% din totalul solicitărilor depuse de către studenţi.

Preţurile pentru căminele private variază între 100 şi 500 de euro şi depinde de numărul persoanelor cazate într-o cameră, dar şi de facilităţile acestuia.

Anul universitar 2019 – 2020 – Cât costă un loc la un cămin privat

Top cele mai bune cămine private din București 2019 – 2020

West Gate Studios
ARCCA
Campus Stejarul
Cămin Greenbuilding
Campus Timona
Campus Est
Carpex
Cămin Mihai Bravu

West Gate Studios

West Gate Studios este situat în Militari, în apropierea stației de metrou Preciziei. Camerele sunt mobilate complet, beneficiază de mini chicinetă, frigider, baie proprie cu duș, tv și aer condiționat. Ai de asemenea inclus acces la internet prin cablu, și din toamna anului 2019 internet prin WIFI. Căminul are în complex propria spălătorie de haine, supermarket, zonă de grătare, sală de fitness, cantină, cafenele, farmacie, clinică medicală și parcare.

West Gate Studios dispune de 591 de Studiouri și 154 Junior Suite. Astfel, poate găzdui până la 1500 de studenți. Contractele se încheie pe 12 luni. În prețul chiriei sunt incluse toate utilitățile (energie electrică, apă, pază șamd).

Prețurile sunt următoarele:

-Loc în Studio – 175 euro

-Studio întreg – 350 euro

-Loc în Junior Suite – 195 euro

-Junior Suite întreg – 390 euro

ARCCA Student Housing

În funcție de faculatea la care mergi, poți alege între Pajura Garden, Vitan Village sau Titan Garden. Cumulat, căminele studențești ARCCA dispun de peste 2.600 de locuri de cazare, în camere mobilate, duble sau triple.

Pentru un loc într-o cameră de două persoane din campusul ARCCA Vitan vei plăti 160 €/lună. În camerele cu 3 locuri, preţul pentru un loc standard este de 123 € și 138 € pentru locurile premium. În costul chiriei ai incluse toate utilitățile. La momentul instalării va trebui să achiți și o taxă de instalare de 120 €.

Campus Stejarul

Campus Stejarul este un cămin studențesc privat foarte mic, situat la o aruncătură de băț de Facultatea de Medicină, pe strada Carol Davila Nr. 59. Căminul studențesc Stejarul are o capacitate de 16 camere single, ai aer condiționat, baie proprie și este mobilat integral. Campus Stejarul oferă cazare exclusiv pentru băieți. Aici masa este inclusă în prețul cazării (regim demi-pensiune sau pensiune completă). Prețurile pentru cazare încep de la 300€ pe lună, TVA inclus.

Cămin Greenbuilding

Acesta este situat în zona Pieței Gorjului, în cartierul Militari. Camerele sunt mobilate și utilate complet, au baie și bucătărie proprie (cu frigider). Utilitățile nu sunt incluse în chiria lunară, iar pentru acces la internet și tv va trebui să plătești în plus. Camerele nu au aer condiționat.

Poți alege un loc în camera dublă, triplă (în garsonieră de 40 sau 50 mp) sau în apartament. Tarifele pentru un loc pornesc de la 120 EUR/lună pentru un loc în camera triplă.

Află mai multe detalii de pe caminstudentesti.ro

Anul universitar 2019 – 2020 – Cât costă o chirie în București

Dacă alegi să închiriezi o garsonieră singur sau un apartament de două camere cu un prieten, trebuie să știi că prețurile afișate de agențiile imobiliare sunt într-o continuă creștere. Pentru o garsonieră relativ aproape de o gură de metrou , poți plăti cel puțin 250-280 euro. Pe lângă plata chiriei intervine și plata facturilor care se face separat.

Închirierea unui apartament cu două camere poate începe de la 350 euro într-o zonă apropiată de o gură de metrou. Cu toate acestea, avantajul ar fi faptul că această sumă se împarte la 2 dacă alegi să mai locuiești cu cineva. Plata facturilor este, de asemenea, separată.